Ο Κώστας Μήτρογλου «καθάρισε» και στο αποχαιρετιστήριο ματς του Ερίκ Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 2-0 επί του Πανιωνίου.

Ο 26χρονος διεθνής φορ είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στον προηγούμενο αγώνα με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά στο 91΄ (1-2) και την Τετάρτη κόντρα στον Πανιώνιο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ηταν ο δεύτερος τελικός για τον Μίτσελ πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών και θα ακολουθήσει ο τρίτος το ερχόμενο Σάββατο με την Καλλονή στη Μυτιλήνη.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν σε ακόμα ένα ματς υψηλά στάνταρ απόδοσης και έχασαν νωρίς τον Μποτία ο οποίος αποχώρησε τραυματίας σε σύγκρουση με τον Μπουμάλ (25΄).

Το 1-0 έγινε στο 26΄ με κεφαλιά του Μήτρογλου ύστερα από κόρνερ του Μαζουάκου. Για να πιάσει την κεφαλιά ο φορ του Ολυμπιακού έβγαλε με αντικανονικό τρόπο εκτός φάσης τον Αργυρόπουλο. Στις καθυστερήσεις ο Μήτρογλου χτύπησε ξανά! Από σέντρα του Ντοσεβί ο Πιστολέρο με πλασέ έγραψε τον επίλογο του ματς( 2-0).

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα (83΄) και ο Ολυμπιακός δημιούργησε ευκαιρίες με τον Μήτρογλου (69΄), (81΄).

Λιγο πριν αρχίσει ο αγώγας τιμήθηκε από τον Ολυμπιακό ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

​ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία (28΄ λόγω τραυματισμού Σιόβας), Μαζουάκου, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι (86΄ Φορτούνης) , Αφελάι (62΄ Ντοσεβί), Ντομίνγκες, Μήτρογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος (62΄ Ιμπαγάσα), Παντίδος, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (75΄ Μπούζας), Μητρόπουλος, Πάνος, Μασούρας (84΄ Σμυρλής), Μπουμάλ, Γιάννου.