Το μικρότερο κράτος του κόσμου, το Βατικανό, θέλει να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζει την υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Αγώνες του 2024 και διεκδικεί μερίδιο της διοργάνωσης. Ο ποντίφικας δείχνει να έχει πάρει ζεστά το θέμα, αφού φέρεται ότι έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI).

Την πρόθεση να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 η Ρώμη ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Η φάση υποβολής αιτήσεων από τους πιθανούς υποψηφίους ανοίγει τον Σεπτέμβριο του 2015 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου του 2016. Η επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου θα γίνει το καλοκαίρι του 2017.

ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΟΧΟ… Οπως επιβεβαίωσε κορυφαίος καρδινάλιος, ο Πάπας στηρίζει τις προσπάθειες της Ρώμης να φέρει τους Αγώνες στην ιταλική πρωτεύουσα, και πιστεύει πως κάποια αγωνίσματα θα ήταν δυνατόν να φιλοξενηθούν στο Βατικανό. Ποια είναι αυτά; Η τοξοβολία και το… ποδόσφαιρο.

Οσον αφορά το πρώτο, η πιθανότητα να διοργανωθεί στην Εδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν πρέπει να αποκλειστεί, αφού οι περίφημοι κήποι του Βατικανού έχουν άπλετο χώρο ακόμα και για να στηθούν εξέδρες. Για το ποδόσφαιρο όμως; Το Eurosport.com αναρωτιέται πού μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, εκτός κι αν το 2024 θα έχει συμπεριληφθεί στο ολυμπιακό πρόγραμμα και το ποδόσφαιρο 5Χ5.

Είναι γνωστό πως ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπά τον αθλητισμό και έχει αδυναμία στο ποδόσφαιρο –μάλιστα είναι μέλος της ομάδας Σαν Λορέντσο η οποία διεκδικεί σήμερα την πρόκρισή της στον τελικό του Μουντιαλίτο Συλλόγων, στο Μαρόκο.