Οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, σχετικά με τη Χρυσή Μπάλα και την επιθυμία του να καταλήξει σε παίκτη που πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν άρεσαν στη Ρεάλ Μαδρίτης που εξέδωσε ανακοίνωση, στηρίζοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η ανακοίνωση της Ρεάλ αναφέρει:

«Αρχικά, είμαστε έκπληκτοι από τις επανειλημμένες δηλώσεις σχετικά με τις προσωπικές προτιμήσεις για τον νικητή της Χρυσής Μπάλας, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας ότι είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας, όπου κατά την άποψή μας, θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρή αμεροληψία.

Δεύτερον, η Χρυσή Μπάλα είναι ένα ατομικό βραβείο και όχι συλλογικό. Απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Πιστεύουμε ότι προκειμένου να διατηρήσει το κύρος του ως βραβείο, θα πρέπει όσοι συμμετέχουν στην ψηφοφορία να δράσουν επαγγελματικά και να λάβουν υπόψιν τους αποκλειστικά τις ατομικές επιδόσεις των παικτών.

Τέλος, πιστεύουμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ατομικά, πραγματοποίησε χωρίς αμφιβολία την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του. Την περσινή σεζόν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ και σημειώνοντας ρεκόρ επίτευξης τερμάτων σε μία χρονιά. Κατέκτησε επίσης το Κόπα ντελ Ρέι, ως πρώτος σκόρερ και πάλι, ενώ πήρε και το ευρωπαϊκό Χρυσό Παπούτσι βγαίνοντας πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Φέτος έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα του αγώνα ενώ τα στατιστικά του είναι θεαματικά, όπως τα 20 γκολ στις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την εκπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκεται και αποδεικνύουν ότι αξίζει τη Χρυσή Μπάλα περισσότερο από ποτέ».