Σε αιμοκάθαρση υποβάλλεται ο Πελέ για να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη στα νεφρά ενώ έχουν παρουσιαστεί συμπτώματα σηψαιμίας στον οργανισμό του, αποκαλύπτει η εφημερίδα Folha de Sao Paolo.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πελέ υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση από τη στιγμή που η λοίμωξη δεν υποχώρησε μετά τη χορήγηση αντιβιοτικών.

Ο Κλαούντιο Λότεμπεργκ, πρόεδρος του νοσοκομείου «Αμπερτ Αϊνστάιν» στο οποίο νοσηλεύεται ο Πελέ διέψευσε πως ο κατά πολλούς σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου έχει διαγνωστεί με σηψαιμία, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν έχει την άδεια της οικογένειας του για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εφημερίδα Estadao αναφέρει πως τα νεφρά του Πελέ άρχισαν να υπολειτουργούν λόγω της λοίμωξης και εκτός της αιμοκάθαρσης λαμβάνει φάρμακα για να ελεγχθεί η πίεση του αίματός του.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους θαυμαστές του το «Μαύρο Διαμάντι» ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως δεν έχει τίποτε σοβαρό και άλλαξε δωμάτιο στο νοσοκομείο μόνο για λόγους προστασίας της ιδιωτικής του ζωής.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Πελέ διακομίστηκε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα που οφείλονταν σε πέτρες που είχε στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη.

Εντεκα ημέρες μετά την αφαίρεσή τους, ο Πελέ υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις τη Δευτέρα, όπου διαπιστώθηκε πως υποφέρει από λοίμωξη.