Μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές των τελευταίων χρόνων έζησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνετρίβη από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλντερόν με 4-0.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλήρωσαν προφανώς και την αγωνιστική απραξία στο ελληνικό πρωτάθλημα – που βίωσε ένα σπάνιο λοκ άουτ εξαιτίας των γεγονότων με την επίθεση στον διαιτητή Ζωγράφο – και ήταν σαν να μην πάτησαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του Βιθέντε Καλντερόν στην πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κυριάρχησε από την αρχή και ο Ραούλ Γκαρθία άνοιξε το σκορ νωρίς, μόλις στο 9ο λεπτό, εξαιτίας και ενός παιδαριώδους λάθους του Ρομπέρτο που ουσιαστικά προσέφερε την ασίστ.

Ακολούθησε ένα σόου του Μάντζουκιτς που στο 38′, στο 62′ και στο 65′, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της σεζόν διεύρυνε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια εξαιρετικά ασθενή άμυνα του Ολυμπιακού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ατλέτικο Μ. είχε 17 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις τεσσάρων του Ολυμπιακού!

Σε συνδυασμό με τη νίκη της Γιουβέντους στη Σουηδία επί της Μάλμε (2-0), οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στην τρίτη θέση του ομίλου.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Ατλέτικο Μ. 12

2. Γιουβέντους 9

3. Ολυμπιακός 6

4. Μάλμε 3

Στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μάλμε στο Ν. Φάληρο ενώ η Ατλέτικο Μ. παίζει στο Τορίνο με τη Γιουβέντους.

Ο Ολυμπιακός έχει κάποιες μαθηματικές ελπίδες να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εφόσον κερδίσει τη Μάλμε και η Γιουβέντους ηττηθεί στην έδρα της από την Ατλέτικο.

Ελπίδες ωστόσο έχει και η Μάλμε να προκριθεί εκείνη αντί του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αν φύγει με τη νίκη από το Γ. Καραϊσκάκης.