Στην αρένα του Βιθέντε Καλντερόν ο Ολυμπιακός του Μίτσελ θα μετρήσει απόψε (21.45, ΝΕΡΙΤ) τις δυνάμεις του απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης, στην προσπάθεια που κάνει για να συνεχίσει την πορεία του στη χρυσοφόρο διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται τουλάχιστον έναν βαθμό για να μείνει ανοιχτή η πόρτα της πρόκρισης στη φάση των «16», δεδομένου ότι την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τη Μάλμε στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη σε ματς με ισπανικές ομάδες στην Ιβηρική Χερσόνησο! Σε σύνολο 9 συναντήσεων έχει δεχθεί 7 ήττες (4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, 2 από τη Βαλένθια και 1 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ), ενώ δύο ματς (με τη Λα Κορούνια) έχουν λήξει ισόπαλα.

Ο Μίτσελ δεν πετάει στα σύννεφα, γνωρίζει πολύ καλά τι εστί Βιθέντε Καλντερόν και δεν δίστασε να ομολογήσει στη συνέντευξη Τύπου ότι μικρός είχε συμπάθεια στην Ατλέτικο, έβλεπε παιχνίδια της, τώρα όμως είναι Ρεάλ και θα είναι περίεργο να τον υποδεχθούν στην καυτή ισπανική έδρα με λουλούδια και αγκαλιές.

Οι εντολές του ερυθρόλευκου τεχνικού στους παίκτες του είναι να αναχαιτίσουν την «αεροπορία» των Ροχιμπλάνκος, με διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσουν μακριά τα ατού των γηπεδούχων από την εστία του Ρομπέρτο και να επιδιώξουν να αιφνιδιάσουν στην κόντρα επίθεση.

Οι Ισπανοί παρουσιάζονται εξαιρετικά αποτελεσματικοί στις στημένες φάσεις και οι Ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Μίτσελ αναμένεται να παρατάξει τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Μανιάτη, Αφελάι, Ντομίνγκες, Μήτρογλου. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Κασάμι.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ. Οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν τη συμπαράσταση περίπου 2.000 οπαδών τους. Η φιναλίστ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την προηγούμενη σεζόν, Ατλέτικο θα παίξει φουλ επίθεση μπροστά σε περίπου 50.000 φίλους της! Μέχρι χθες είχαν μείνει απούλητα 4.200 εισιτήρια και οι Ισπανοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει sold out στο Βιθέντε Καλντερόν.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θέλει να πάρει ρεβάνς για την ήττα (3-2) στο πρώτο παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης και με νίκη να κλειδώσει η ομάδα του την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο αργεντινός κόουτς υποστήριξε ότι η Ατλέτικο θα έχει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της και σήμερα θα αποφασίσει για τη συμμετοχή τού Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος δεν θέλει να χάσει αυτό το παιχνίδι. Εκτός μάχης έχει τεθεί ο βραζιλιάνος στόπερ Μιράντα, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο Σιμεόνε θα ακολουθήσει το σύστημα 4-4-2. Πιθανή ενδεκάδα: Μογιά, Χουανφράν, Γοδίν, Χοσέ Μαρία Χιμένεθ, Ανσάλντι, Τιάγκο, Γκάμπι (Μάριο Σουάρεθ), Κόκε, Αρντά Τουράν, Μάντζουκιτς (Χιμένες), Γκριεζμάν.

Το ματς θα διαιτητεύσει ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.