Φροντιστήριο στις στημένες φάσεις έκανε ο Μίτσελ στους παίκτες του Ολυμπιακού δεδομένου ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης παρουσιάζεται πολύ δυνατή στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Ερυθρόλευκος κόουτς προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο με στόχο να δημιουργηθεί διπλή ζώνη άμυνας. Το ζητούμενο για τον Μίτσελ είναι να διατηρηθεί το μηδέν στην εστία του Ρομπέρτο στην καυτή ισπανική έδρα. Ο Μίτσελ γνωρίζει πολύ καλά ότι η πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ περνάει από την Μαδρίτη στη δύσκολη αποστολή κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης την Δευτέρα επί ελληνικού εδάφους ο Μίτσελ επέλεξε 21 ποδοσφαιριστές: Ρομπέρτο, Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Μήτρογλου, Ντινγκά, Σαλίνο, Σιόβας.

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει την Τρίτη για την Μαδρίτη. Στην Αθήνα θα μείνει ο τραυματίας Ντουρμάζ.

Η UEFA όρισε έναν από τους πλέον έμπειρους διαιτητές στο Βιθέντε Καλντερόν. Ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ θα διευθύνει το ματς για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σταρκ ήταν ο ρέφερι της συνάντησης Ολυμπιακού-Αντερλεχτ (3-1) στο Γ. Καραϊσκάκης την προηγούμενη σεζόν. Να σημειωθεί ότι ο Σταρκ δέχτηκε έντονη κριτική στη Γερμανία το περασμένο Σάββατο, επειδή δεν απέβαλε τον Μπάκαλορτς της Πάντερμπορν για το σκληρό μαρκάρισμα στον διεθνή άσο της Ντόρτμουντ, Ρόιζ ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος του 2014.

*Η οικογένεια του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε τον παλαίμαχο τερματοφύλακα Παναγιώτη Μολακίδης που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Η εξόδιος ακολουθία ετελέσθη την Δευτέρα στη γενέτειρα του, το Βαλτοπέδι του Κιλκίς.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη για τον χαμό του Παναγιώτη Μολακίδη και τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος: «Ο Παναγιώτης Μολακίδης γεννήθηκε στις 29/8/1963 στο Βαλτοτόπι του Κιλκίς και από νεαρή ηλικία φανέρωσε το ταλέντο του στη θέση του τερματοφύλακα. Στα δεκατρία χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανσερραϊκού, του Ολυμπιακού, του Απόλλωνα και του Κιλκισιακού. Η προσφορά του στις Εθνικές Ομάδες ως παίκτης και ως προπονητής τερματοφυλάκων ήταν σημαντική. Ήταν ο βασικός πορτιέρο της Εθνικής Ελπίδων το 1988, όταν αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης, ενώ από το 2006 έως το καλοκαίρι του 2014 είχε την ευθύνη για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων όλων των «μικρών» Εθνικών Ομάδων. Σημαντικότερες διακρίσεις με αυτές ήταν η 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2012 και η πρόκριση στην κορυφαία 16άδα του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 2013».