Σαββατοκύριακο χωρίς δράση στα ελληνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, όχι λόγω Εθνικής, ούτε λόγω… ρεπό ή διακοπών, των όσων δυσάρεστων εξελίξεων παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες με απειλές, ξυλοδαρμούς, παραιτήσεις σε επίπεδο ΕΠΟ, Διαιτησίας και Σούπερ Λιγκ. Ένας εκ των κορυφαίων της Εθνικής ομάδας, στη χρυσή δεκαετία της 2004-2014, ο Κώστας Κατσουράνης, μίλησε στην «Αθλητική Κυριακή» για όλα όσα συμβαίνουν στην Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα για αλλαγές, αλλά και την ενεργοποίηση των ποδοσφαιριστών της γενιάς του σε θεσμικούς ρόλους.

Ο Κατσουράνης μίλησε στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της ΝΕΡΙΤ, στέλνοντας το μήνυμα για την επόμενη μέρα, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του νέα εμπειρία στην Ινδία με τη φανέλα της Πούνε.

Για την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2012, είπε: «Πρέπει να αγαπήσουμε περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να γίνουμε πιο ρομαντικοί. Η Εθνική μας έχει συνηθίσει σε επιτυχίες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Είναι κρίμα τόσα χρόνια να πάνε χαμένα. Όλα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξος. Είναι καλό ότι ο Καραγκούνης είναι εκεί. Υπάρχει ταλέντο σε αυτή την ομάδα και θεωρώ ότι στη συνέχεια τα πράγματα θα πάνε καλά.

Όλοι όσοι αγαπάνε την Εθνική πρέπει να τη στηρίξουν, ειδικά τώρα που είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Υπάρχουν ακόμη ελπίδες πρόκρισης στα τελικά και πρέπει να τις κυνηγήσουμε. Εγώ πάντα θα είμαι δίπλα στην Εθνική. Μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό μου, η Εθνική δεν έχει αγώνα, αλλά πάντα η διάθεσή μου είναι θετική για εκείνη».

Σε ερώτηση για το αν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής και δη προερχόμενοι από τη γενιά του 2004 πρέπει να αναλάβουν τα καίρια πόστα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν ξεκάθαρος: «Υπάρχει πρόβλημα και ίσως είναι η ώρα να γίνουν αλλαγές. Πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, σε θεσμικούς ρόλους, παιδιά κυρίως από τη γενιά του 2004. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά, όπως ο Καραγκούνης, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι σε ένα άλλο πόστο.

Πρέπει να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο. Να πουλήσουμε καλύτερα το προϊόν μας. Είναι σημαντική υπόθεση ο οικογενειάρχης να επιστρέψει στο γήπεδο. Αυτά που έχουν γίνει δεν είναι προς στιγμήν μας. Είμαστε έξυπνος λαός, ικανός και δουλευταράς θα έλεγα, αν βάλουμε κανόνες όλα μπορούν να γίνουν».

Όσον αφορά το ινδικό πρωτάθλημα, ο «Κατσούρ» επεσήμανε: «Το έχουν οργανώσει καλά, το λανσάρουν όσο πιο καλά μπορούν. Βρισκόμαστε συνέχεια στο ξενοδοχείο κι όλες οι αποστάσεις είναι γύρω στις δύο ώρες. Ουσιαστικά, είναι σαν Μουντιάλ, αφού η διοργάνωση κρατά 3,5 μήνες. Δεν πρόκειται για επίδειξη, υπάρχουν δυσκολίες λόγω της ζέστης και της υγρασίας, ενώ γίνονται αγώνες ανά 3 με 4 ημέρες.

Είναι κάτι καινούργιο, είναι μεγάλη εμπειρία, γνωρίζεις ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και βλέπεις πράγματα που δεν τα έχεις ξαναδεί. Το σκέφτηκα πολύ πριν έρθω, συζητούσαμε πολύ καιρό με την ομάδα. Μου άρεσε σαν ιδέα γιατί λαμβάνω κι εγώ μέρος σε κάτι καινούργιο.

Γενικώς το πράγμα πάει καλά, είμαι χαρούμενος που πήρα αυτήν την απόφαση. Μου λείπουν οι δικοί μου, αλλά περνά ο καιρός, οι 3,5 μήνες είναι λίγοι και η ζωή συνεχίζεται».