Αποθεωτικά είναι τα σχόλια για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου με το χατ τρικ που σημείωσε στο 5-1 επί της Σεβίλης, κατέρριψε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ που κατείχε για 57 χρόνια ο Τέλμο Θάρα, ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Primera Division με 251 γκλ.

Ο 27χρονος Αργεντινός επιθετικός που έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ, διανύει την 10η χρονιά του στο Ισπανικό πρωτάθλημα και πλέον μετρά 253 τέρματα, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στο βίντεο μισής που ακολουθεί…

Ο Τέλμο Θάρα, που έφυγε από τη ζωή το 2006, έλαμψε με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και κατείχε την κορυφή του σχετικού πίνακα με 251 τέρματα και το σχετικό ρεκόρ, τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θρυλικός σκόρερ, Θάρα, στα 15 χρόνια που αγωνίστηκε, κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Τέλμο Θάρα σημείωσε 251 τέρματα σε 277 αγώνες σε διάστημα 15 χρόνων στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στις δεκαετίες του 40′ και του 50′.

Ο Μέσι πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Ισπανία κατά της Αλμπαθέτε την Πρωτομαγιά του 2005 κι έγινε ο νεαρότερος σκόρερ του πρωταθλήματος σε ηλικία 17 ετών, 10 μηνών και 7 ημερών. Το σχετικό ρεκόρ καταρρίφθηκε στη συνέχεια από τον Μπόγιαν Κρκιτς.

Ο Θάρα, που γεννήθηκε το 1921, έκανε μεγάλη καριέρα στα ισπανικά γήπεδα τις δεκαετίες του 1940 και 1950, ενώ ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του με την «Μπάρτσα» το 2004, σε ηλικία 17 ετών, και τον περασμένο Ιούνιο έγινε 27 χρόνων. Κατέκτησε τέσσερα κύπελλα Ισπανίας και ένα πρωτάθλημα με την Μπιλμπάο ενώ μετράει 20 γκολ σε ισάριθμες παρουσίες με την εθνική ομάδα των «Φούριας Ρόχας», συμπεριλαμβανομένου και του τέρματος που έδωσε τη νίκη κόντρα στην Αγγλία (1-0) στο «Μαρακανά» στο Μουντιάλ του 1950 στη Βραζιλία.

Με την ευκαιρία επίτευξης του ιστορικού ρεκόρ, ο Μέσι ανήρτησε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί, ένα βίντεο με το γκολ εναντίον της Αλμπαθέτε, σχολιάζοντας:

«Οταν πέτυχα αυτό το γκολ, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορέσω να καταρρίψω μερικά ρεκόρ και πολύ περισσότερο αυτό του μεγάλου Τέλμο Θάρα. Σήμερα τα κατάφερα, χάρη στην στήριξη πολλών ανθρώπων που με βοήθησαν όλα αυτα τα χρόνια. Το ρεκόρ είναι για αυτούς. Τους ευχαριστώ που ήταν πάντα μαζί μου. Επίσης, το αφιερώνω σε όλους εκείνους που με στήριξαν και δεν είναι σήμερα μαζί μας. Συνεχίζω και τους έχω πάντα στο μυαλό μου. Τους ευχαριστώ όλους»…