Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε χατ-τρικ στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Σεβίλλης (5-1) και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, φτάνοντας τα 253 γκολ.

Ετσι, ξεπέρασε κατά δύο γκολ τον Τέλμο Θάρα (251), ο οποίος αγωνιζόταν στη Μπιλμπάο και είχε το ρεκόρ από το 1955! Ο Μέσι σκόραρε στο21′, 72′ και 78′, ενώ τα άλλα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα πέτυχαν οι Νεϊμάρ (49′ ) και Ράκιτιτς (65′). Η Σεβίλλη είχε ισοφαρίσει προσωρινά με αυτογκόλ του Ζόρντι Αλμπα (47′).

***Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε νίκησε 3-1 στο Βιθέντε Καλντερόν τη Μάλαγα, αλλά υπάρχει ανησυχία καθώς τραυματίστηκε στον αυχένα και αποχώρησε στο 57′, ο Μάριο Μάντζουκιτς.

Οπως είναι γνωστό, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την προσεχή Τετάρτη τον Ολυμπιακό, σε αγώνα για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα τέρματα της Ατλέτικο πέτυχα οι Τιάγκο (13`), Γκριεζμάν (42`) και Γκοντίν (84`), ενώ για τους φιλοξενούμενους, μείωσε στο 64` ο Ρόκε Σάντα Κρουζ.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς οι Σάμουελ και Γκάμπι, αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε χρησιμοποίησε τους Μογιά, Τιάγκο, Γκοντίν, Κόκε, Γκριεζμάν (82` Σαούλ), Μάντζουκιτς (57` λ.τρ. Ραούλ Χιμένες), Αρντά (86` Γκαρσία), Γκάμπι, Ανσάλντι, Χουανφράν, Χοσέ Χιμένες.

***Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (43′, 83′ πεν) η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε εκτός έδρας τηνΕϊμπάρ με 4-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα άλλα δύο γκολ των Μαδριλένων, σημείωσαν οι Ροδρίγες (24`) και Μπενζεμά (69`).