Το ζεστό χειροκρότημα από τους Ισπανούς φίλους της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμπατέλ, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τα κορίτσια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού που έχασαν στις λεπτομέρειες το Ευρωπαϊκό Σούπερ Κάπ.

Στον τελικό που έγινε στην έδρα της Σαμπατέλ, στο “Σέντ Τζόρντι” της Βαρκελώνης, η ισπανική ομάδα επικράτησε πολύ δύσκολα με 9-8 και κατέκτησε το δεύτερο Ευρωπαϊκο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη πλήρωσαν κάποια σημαντικά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ στο 8-5 υπέρ των Ισπανίδων έχασαν πέναλτι (το σούτ της Μπιανκόνι απέκρουσε η κορυφαία παίκτρια των ισπανίδων η τερματοφύλακας Εστερ. Αμέσως μετά η Μπιανκόνι σε αντεπίθεση σούταρε η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε μέσα από τη νοητή γραμμή αλλά οι ρέφερι και κυρίως ο επόπτης γραμμή έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι !

Η Φιλιώ Μανιωλουδάκη άνοιξε το σκορ στον σαββατιάτικο τελικό, η Εσπάρ ισοφάρισε ενώ το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με 2-1 υπέρ της ελληνικής ομάδας με ένα εξαιρετικό τέρμα της Τεντζαλίδου και ενώ η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού η Διαμαντοπούλου ήταν εκπληκτική. Το ημίχρονο τελείωσε 4-4 με τις Σάουθερν και Μπιανκόνι (εκπληκτικό γκόλ) να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές το ισχνό προβάδισμα που πήρε η Σαμπατέλ με τις Γκαρσία και Γκένε (νωρίτερα είχε ισοφαρίσει η Παρέχα).

Στο τρίτο οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα έκανε τα περισσότερα λάθη με αποτέλεσμα οι ισπανίδες να προηγηθούν με 6-4 με την Παρέχα και παρά την προσωρινή μείωση του σκορ (6-5 από την Τεντζαλίδου) οι Ισπανίδες ξέφυγαν για πρώτη φορά με τρία γκολ διαφορά (8-5 με γκολ των Ορτίθ και Φόρτσα). Η Μπιανκόνι έχασε το πέναλτι, δεν της μέτρησαν γκολ, αλλά στην τρότη της προσπάθεια σκόραρε και έτσι το τρίτο οκτάλεπτο τελείωσε με 8-6.

Το γκολ της Γκαρσία που έκανε το 9-6 στο ενάμιση λεπτό από το ξεκίνημα του 4ου οκταλέπτου έδειξε να δίνει σοβαρό προβάδισμα στις γηπεδούχους, αλλά ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω. Μείωσε με την Ασημάκη σε 9-7 και αργότερα με την Ελευθερία Πλευρίτου σε 9-8 (1’48» πριν το τέλος), αλλά ένα ακόμα λάθος στην περιφέρεια (στα 9») δεν επέτρεψε στις Ερυθρόλευκες να διεκδικήσουν τουλάχιστον την ισοφάριση ώστε να διεκδικήσουν το τρόπαιο στην παράταση.