Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του «διαζυγίου» με τον Φερνάντο Αλόνσο, η Ferrari ανακοίνωσε ότι το κενό του Ισπανού θα καλύψει ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν από τη Red Bull.

O γερμανός πιλότος συμφώνησε να έχει τριετή συνεργασία με την ιταλική ομάδα. Μετά την εξέλιξη αυτή, το δίδυμο οδηγών της Ferrari για το 2015 θα συνθέσουν ο Φέτελ και ο Φινλανδός Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά.

Η ανακοίνωση της Ferarri για τον Φέτελ ήταν:

«Η Σκουντερία Ferrari ανακοινώνει ότι έχει φτάσει σε συμφωνία τριετούς διάρκειας με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος θα οδηγεί για την ομάδα από τη σεζόν του 2015. Το δίδυμο οδηγών την επόμενη σεζόν θα αποτελείται από τον Κίμι Ραϊκόνεν και τον Σεμπάστιαν Φέτελ».

«Η Σκουντερία Ferrari αποφάσισε να εμπιστευθεί τον νεώτερο πολλαπλό πρωταθλητή στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι, και συμπλήρωσε: «Με όρους της F1, ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ένας μοναδικός συνδυασμός νεανικότητας και εμπειρίας και φέρνει μαζί του αυτή την αίσθηση ομαδικού πνεύματος, η οποία θα αποδειχθεί ανεκτίμητη όταν, μαζί με τον Κίμι, θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που μας περιμένουν, καθώς στοχεύουμε να είμαστε πρωτοπόροι ξανά το συντομότερο δυνατόν. Με τον Σεμπάστιαν, όλοι μοιραζόμαστε μια δίψα για νίκη, καθώς και ενθουσιασμό, μια ηθική σκληρής εργασίας και επιμονή, στοιχεία κλειδιά για όλα τα μέλη της Σκουντερία, προκειμένου να γράψουν μαζί ένα νέο κεφάλαιο νικών στην ιστορία της Φεράρι».

Από την πλευρά του ο Φέτελ δήλωσε: «Θα περάσω το επόμενο στάδιο της καριέρας μου στη F1 με τη Ferrari και για μένα αυτό σημαίνει ότι το όνειρο μιας ζωής έχει γίνει πραγματικότητα. Όταν ήμουν παιδί, ο Μίκαελ Σουμάχερ στο κόκκινο μονοθέσιο ήταν το σπουδαιότερο είδωλό μου και τώρα είναι απίστευτη τιμή που έχω τελικά την ευκαιρία να οδηγήσω μια Ferrari. Έχω ήδη πάρει μια μικρή γεύση από το τι σημαίνει το πνεύμα της Φεράρι, όταν πήρα την πρώτη νίκη μου στη Μόντσα το 2008 (σ.σ. ως οδηγός της Toro Rosso) με ένα κινητήρα από το «Υπερήφανο Άλογο» (το σήμα της Ferrari) που κατασκευάστηκε στο Μαρανέλο. Η Σκουντερία έχει μια σπουδαία παράδοση σ’ αυτό το άθλημα και έχω εξαιρετικά μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή. Θα βάλω την καρδιά και την ψυχή μου για να το κάνω να συμβεί».