Ο Ολυμπιακός παίζοντας με παίκτη παραπάνω για ένα ολόκληρο ημίχρονο έμεινε στο 0-0 απέναντι στον μαχητικό Αστέρα Τρίπολης στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» έχοντας μοιραίο παίκτη τον Κώστα Μήτρογλου.

Οι απουσίες των Ντομίνγκες, Αφελάι, Εντινγκά, Μποτία επηρέασαν τους Πειραιώτες και ο Μίτσελ καλείται να βρει τις κατάλληλες λύσεις στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας κόντρα τη Γιουβέντους στο Τορίνο για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μήτρογλου έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες και οι Ερυθρόλευκοι αποχώρησαν με έναν βαθμό από την Τρίπολη χωρίς να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή. Στο 43΄ ο διαιτητής Σπάθας έδειξε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη στον Μάσα για θέατρο), ενώ την πρώτη κάρτα την είχε δεχτεί για διαμαρτυρία (15΄). Οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα δικαιολογημένα από λανθασμένες αποφάσεις του πειραιώτη ρέφερι και για λάθος υποδείξεις οφσάιντ των βοηθών Κοντιζά, Σωτηρόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις φορές λανθασμένα υποδείχτηκαν σε θέση οφσάιντ οι Μάσα (5΄), Ρόλε (66΄), Μπαντιμπανγκά (90΄).

Ο Σπάθας τα έκανε θάλασσα και αποδοκιμάστηκε από τους φίλους του Αστέρα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη διατήρησε σε ακόμα ένα παιχνίδι το αήττητο στην έδρα της στο πρωτάθλημα (δεν έχει δεχτεί ήττα ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ) την εφετινή σεζόν.

Ο Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Διαμαντάκου (74΄), ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ακόμα πιο επιθετικός με σύστημα 4-4-2, όμως οι έλειπε η αποτελεσματικότητα από τους φιλοξενούμενους.

Από την άλλη οι Αρκάδες κράτησε με νύχια και με δόντια ανέπαφη την εστία τους με διπλή ζώνη άμυνας χωρίς να μπορέσουν να βγάλουν πολλές φάσεις στην εστία του Ρομπέρτο.

Οι γηπεδούχοι είχαν όλα και όλα δύο σουτ, το πρώτο του Ουσέρο που πέρασε άουτ (6΄)και το δεύτερο του Μπαντιμπανγκά που εξουδετέρωσε ο Ρομπέρτο (77΄).

Ο Μήτρογλου έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 41΄, όταν ο Ελαμπντελαουί έβγαλε σέντρα και ο 26χρονος διεθνής φορ με σουτ πάνω στην κίνηση δεν βρήκε στόχο.

Στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε σχεδόν στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους οι οποίοι με παίκτη λιγότερο ταμπουρώθηκαν στην άμυνα τους.

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τις ευκαιρίες τη μία πίσω από την άλλη. Ο Μήτρογλου προσπάθησε με λόμπα από 40 να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο γκολκίπερ Κοζίτσκι ήταν εκτός φάσης, όμως η μπάλα έφυγε άουτ (54΄). Ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού είχε ακόμα ένα σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Κοζίτσκι (63΄). Ο τερματοφύλακας του Αστέρα σταμάτησε και Μιλιβόγεβιτς (απέκρουσε το σουτ στο 62΄).

Σπουδαίες ευκαιρίες έχασε και ο Φουστέρ ο οποίος αστόχησε από θέση βολής (73΄,80΄). Στις καθυστερήσεις ο Μιλιβόγεβιτς χτύπησε εκτός φάσης τον Μπαράλες, όμως ο Σπάθας δεν αντιλήφθηκε την παράβαση του αμυντικού μέσου του Ολυμπιακού. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ρόλε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Κοζίτσκι, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ουσέρο, Μονάφο, Γιαννιώτας (46΄ Τσοκάνης), Ρόλε (73΄ Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Πάρα (81΄ Μπαράλες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (58΄Ντουρμάζ), Κασάμι (74΄ Διαμαντάκος), Φορτούνης (74΄ Φουστέρ), Ντοσεβί, Μήτρογλου.