Υστερα από μια σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Σάλκε και έπειτα από ένα «χρυσό» πέρασμα από το Κατάρ, ο περίφημος Ραούλ θα εξακολουθήσει να παίζει ποδόσφαιρο στις Ηνωμένες Πολιτείες καισυγκεκριμένα στους Νιου Γιόρκ Κόσμος – μια μετεξέλιξη της ομάδας των 70s που είχε προσελκύσει τότε τον μέγα Πελέ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας της Νέας Υόρκης, ο πολύπειρος ισπανός επιθετικός θα υπογράψει πολυετές συμβόλαιο, αφού περάσει με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, στο οποίο προβλέπεται ότι θα είναι παράλληλα και τεχνικός σύμβουλος στις ακαδημίες νέων παικτών του συλλόγου, τις οποίες θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου, όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο 37χρονος στράικερ δήλωσε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας ομάδας του: «Το όνομα της Κόσμος είναι γνωστό σε όλους όσοι ασχολούνται με τα ποδόσφαιρο, όπως και η ιστορία των παικτών που φόρεσαν τη φανέλα της στο παρελθόν.

»Βοήθησαν στην εξάπλωση του αθλήματος στις ΗΠΑ και αισθάνομαι τιμή που ακολουθώ τα βήματα τους. Πιστεύω στο όραμα που έχει η ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος που θα πάρω μέρος σε αυτό».