To παρασκήνιο της αποχώρησής του από την Μπάγερν Μονάχου για την Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς και τις δύσκολες σχέσεις του με τον πρώην προπονητή του στους Βαυαρούς, τον Πεπ Γκουαρντιόλα, φώτισε με συνέντευξή του ο κροάτης επιθετικός Μάριο Μάντζουκιτς.

Ο 28χρονος Κροάτης είχε μετακομίσει το καλοκαίρι του 2012 από τη Βόλφσμπουργκ στην Μπάγερν και όλα έμοιαζαν ιδανικά για αυτόν, αφού στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε το ντάμπλ στην Γερμανία, αλλά και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μάλιστα σημείωσε και το πρώτο γκολ της ομάδας του στην νίκη με 2-1 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό.

Τα προβλήματα όμως για τον Μάντζουκιτς ξεκίνησαν με την αποχώρηση του Χάινκες από τον πάγκο της ομάδας και τον ερχομό του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά στη Sportske Novosti: «Ο Γκουαρντιόλα με απογοήτευσε, δεν με σεβάστηκε και επειδή δεν ήθελε να αναδειχτώ πρώτος σκόρερ στην Γερμανία δεν αγωνίστηκα στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

»Τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα για μένα με τον Χάινκες. Δεν μου άξιζε αυτή η συμπεριφορά μετά από όσα έκανα για την Μπάγερν. Κατάλαβα ότι όλα θα είναι διαφορετικά όταν ήρθε στην ομάδα και προσπάθησα να προσαρμοστώ, αλλά είδα ότι δεν θα έχω μέλλον στην Μπάγερν».