Παραφωνία στην εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού θεωρείται ο Κώστας Μήτρογλου. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το τρις εξαμαρτείν ανδρός παράφρονος. Ο 26χρονος διεθνής φορ παρουσιάζει συμπτώματα βεντετισμού και φαίνεται ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η προσωπική του επιτυχία.

Δεκτή από τον Μίτσελ η συγγνώμη του μετά το χαμένο πέναλτι που εκτέλεσε με δική του πρωτοβουλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (απέκρουσε ο Στιλ), όμως δεν είναι η πρώτη φορά.

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. Ο ισπανός κόουτς έχει δώσει εντολή να εκτελεί τα πέναλτι ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Μήτρογλου αγνόησε τον προπονητή του στον αγώνα με τη Βέροια και από τα 11 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ υπήρξε ένταση με τον Ντομίνγκες. Ο Ολυμπιακός υποβάθμισε το θέμα, θεωρώντας ότι είναι λήξαν αλλά εκεί είναι και το λάθος.

Ο Μήτρογλου προφανώς διαπίστωσε ότι βρήκε πρόσφορο έδαφος και επειδή κέρδισε το πέναλτι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θεώρησε σωστό και να το εκτελέσει.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με την κεφαλιά του Τάσου Αυλωνίτη και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν το ντέρμπι κρινόταν από αυτό το πέναλτι. Ο Μίτσελ γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να παίζει το κεφάλι του σε ένα παιχνίδι και θεωρεί αδιανόητο ο Πιστολέρο να κάνει του κεφαλιού του επειδή έχει άγνοια κινδύνου. Αλλωστε το έπραξε για δεύτερη φορά την εφετινή σεζόν.

Η ΑΙΧΜΗ. «Δεν πρόκειται για ένα ματς γιορτής. Είναι ένα επίσημο παιχνίδι και έχουμε αποφασίσει να τα εκτελεί τα πέναλτι αυτός που θεωρούμε ότι είναι καλύτερος.

Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του Μήτρογλου και γι’ αυτόν τον λόγο θα τον αφήσουμε χωρίς επιδόρπιο» υποστήριξε ο Μίτσελ καρφώνοντας τον Μήτρογλου για τα παραπανίσια κιλά του!

Την πρώτη φορά που ο «Γερμανός» με δική του πρωτοβουλία εκτέλεσε πέναλτι στο κάθετο δοκάρι ήταν πριν από έξι χρόνια στον εκτός έδρας αγώνα με την Ανόρθωση (3-0) για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (13/8/2008). Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ορίσει εκτελεστή τον Λουτσιάνο Γκαλέτι και αυτό δεν το συγχώρησε στον Κώστα Μήτρογλου, που περιπλανήθηκε δανεικός σε Πανιώνιο και Ατρόμητο.

Ο ισπανός τεχνικός λίγο έλειψε τότε να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού από τον Σωκράτη Κόκκαλη για τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μίτσελ θεωρεί όλους τους ποδοσφαιριστές πολύτιμους στην ομάδα του και πιστεύει ότι είναι προτιμότερο να τους κερδίσει με τη συμπεριφορά του παρά να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

ΥΠΟΜΟΝΗ. Αλλωστε στην περίπτωση του Μήτρογλου η διοίκηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ανοχής προς τον διεθνή επιθετικό, ο οποίος δεν είναι πλέον περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ αλλά της Φούλαμ. Αρα στόχος του Μίτσελ είναι να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί από τον Μήτρογλου μέχρι το τέλος της σεζόν που ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από τον αγγλικό σύλλογο.

Επιπλέον, ο Μήτρογλου μετά το χαμένο πέναλτι κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη συγγνώμη που ζήτησε από τον προπονητή του για το λάθος του δεν θα έχει την ψυχολογία να εκτελέσει ξανά πέναλτι.

Οι ρεζέρβες στη σέντρα για το Κύπελλο

Ομάδα με αναπληρωματικούς θα παρατάξει ο Μίτσελ στον αποψινό αγώνα με τον Πανιώνιο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (19.30) για τη 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου.

Ο Ντομίνγκες αντιμετωπίζει μυϊκό σφίξιμο στους οπίσθιους προσαγωγούς, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε ο Μποτία λόγω εμπύρετης λοίμωξης του αναπνευστικού.