Ενα τριήμερο μετά το τέλος του ελληνικού ντέρμπι και τι διαπιστώνουν οι απανταχού ψύχραιμοι; Στην Ελλάδα οι αρμόδιοι δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και τα συλλογικά (μικρο)συμφέροντά τους. Πάει να πει ότι αντίθετα με την Ισπανία ή τη Γερμανία όπου παρακολούθησε ο κόσμος φεστιβάλ ωραίου ποδοσφαίρου, στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είχαμε φάσεις με το σταγονόμετρο και ελάχιστοι το αντιμετωπίζουν ως κακό μήνυμα.

Στον μεν Ολυμπιακό το ζήτημα ήταν η νίκη προκειμένου να μην ξεφύγει ο ΠΑΟΚ και να έρθει η ρεβάνς από τον ΠΑΟ που πέρυσι έφυγε με επιτυχία. Η μέτρια απόδοση αποδόθηκε στην κούραση από το ραντεβού με τη Γιουβέντους και ουδείς κατεβαίνει από το συννεφάκι του. Θα έπρεπε όμως να ασχοληθούν σοβαρά με το κρούσμα απειθαρχίας του Μήτρογλου ή με το πώς θα διασπάσει η ομάδα τις κλειστές ελληνικές άμυνες.

Ο Παναθηναϊκός, ακόμη χειρότερα: η διοίκηση τα βάζει με τον τέταρτο διαιτητή (Σπάθας), η ήττα αποδίδεται εξ ολοκλήρου στον Καλογερόπουλο και υφίσταται ξεκάθαρη άρνηση να δουν το προφανές: ο ΠΑΟ δεν έκανε καμία ευκαιρία, έπαιξε για να «χαλάσει» το παιχνίδι, κλείστηκε υπερβολικά και μένει πίσω στη βαθμολογία. Οσο προπονητής και αρμόδιοι δεν αντιλαμβάνονται τις ελλείψεις στο ρόστερ, τόσο θα κρύβονται πίσω από δικαιολογίες.

Ισως η αδυναμία των υπευθύνων να προσεγγίσουν την αλήθεια και να θάψουν τα τσεκούρια του πολέμου να είναι η αιτία που όλοι μιλούν για βελτίωση, αλλά ουδέποτε έρχεται.

Αφαντος

ο αρχιδιαιτητής

Πήγε ένα πεντάλεπτο αργότερα ο Ντάλας και έφυγε από το ντέρμπι λίγο προτού σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του. Για να μη γίνει αντιληπτός, για να μη δει κάποιον, όπως ελέχθη αρμοδίως. Το ζητούμενο για τον αρχιδιαιτητή από τη Σκωτία είναι η συνολική εικόνα ενός ρέφερι και αυτό τονίζεται σε κάθε ευκαιρία. Αλλά κάποιες σοβαρές φάσεις με αυτήν την τακτική, μάλλον τις χάνει…

Οταν τα χέρια μπερδεύουν

Ηταν να μη γίνει η αρχή. Στο Φάληρο πολλά ελέχθησαν για το χέρι που είδε ο Καλογερόπουλος στην προσπάθεια του Πέτριτς να κάνει κοντρόλ με το στήθος και καταλόγισε φάουλ εις βάρος του Παναθηναϊκού. Χθες στα Σφαγεία, είχαμε άλλο περιστατικό. Ενα σοβαρό λάθος. Το πρώτο γκολ της Παναχαϊκής στο ματς με τον Φωστήρα για το Κύπελλο προήλθε από χέρι (!), που όμως δεν είδε ο ρέφερι Φωτιάδης από την Καστοριά. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαρουκάκη μέσα στην περιοχή και μετά σπαρτάρησε στα δίχτυα. Με τον διαιτητή να δείχνει τη σέντρα προς γενική έκπληξη.

«Παρών»

από τον Μπάτζιο

Με παρόντα τον άλλοτε άσο της Εθνικής Ιταλίας έγιναν τη Δευτέρα τα εγκαίνια τόπου λατρείας του βουδισμού σε περιοχή έξω από το Μιλάνο. Το κέντρο θύμισε γήπεδο και ο Ρομπέρτο Μπάτζιο (έχει ασπαστεί τον βουδισμό) χειροκροτήθηκε από τους περίπου 900 παρισταμένους.

Η έλευση του Ζόριτς

Ο νεαρός μεσοκυνηγός της ΑΕΚ αποτελεί μια ανακάλυψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Θα μπορούσε ο εκτελεστικός διευθυντής να έχει πει ενώπιον των συνεργατών του στα Σπάτα κάτι του στυλ «κύριοι, αυτόν έφερα», με την έννοια ότι ουδείς γνώριζε το παραμικρό. Ο πιτσιρικάς έχει ταλέντο και το έδειξε χθες κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών.