«Την Τετάρτη ήταν ο Ρομπέρτο ο ήρωάς μας, αυτή τη φορά ο Αυλωνίτης. Όμως γενικότερα ήταν ένα παιχνίδι που δεν μας αντιπροσωπεύει το τελικό σκορ. Ήμασταν πολύ καλύτεροι και ο Ρομπέρτο ουσιαστικά ήταν θεατής του ντέρμπι όπως και εγώ. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει πολύ πιο άνετα αλλά ας όψεται το χαμένο πέναλτι του Μήτρογλου».

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ, απέδωσε τα εύσημα στον Αυλωνίτη, χαρακτήρισε άδικο το σκορ για την ομάδα του αλλά δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη νέα απειθαρχία του Κώστα Μήτρογλου που επέλεξε να χτυπήσει το πέναλτι που κέρδισε χάνοντάς το (απέκρουσε ο Στιλ).

«Μας αδικεί το σκορ»

«Το σκορ είναι μικρό σε σχέση με το πως παίξαμε, αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι μάθαμε να ελέγχουμε τα νεύρα μας και την κατάσταση στην περίπτωση της αποτυχίας με το πέναλτι του Μήτρογλου.

Ο κόσμος μπορεί να ζητούσε εκδίκηση με πολλά γκολ αλλά εμείς θέλαμε πρωτίστως τη νίκη. Αν έμπαινε το πέναλτι, που θα «κλείδωνε» το αποτέλεσμα που θέλαμε, τότε δεν ξέρω που μπορούσε να φτάσει το σκορ» τόνισε ο Μίτσελ για να σταθεί ιδιαίτερα στο χαμένο πέναλτι:

«Κακή απόφαση του Μήτρογλου»

«Ήταν μία κακή απόφαση του Μήτρογλου. Καταλαβαίνουμε πως δεν το κάνει με κακή πρόθεση αλλά είναι λάθος. Είναι όλα προγραμματισμένα. Ποιός θα χτυπάει τι. Σήμερα την εντολή για το πέναλτι την είχε ο Τσόρι αλλά δεν την σεβάστηκε ο Μήτρογλου και μάλιστα το έκανε σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν γιορτή. Έχουμε αποφασίσει να χτυπάει τα πέναλτι ο καλύτερος και δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του Μήτρογλου. Γι’ αυτό θα τον αφήσουμε χωρίς επιδόρπιο απόψε. Θα του κάνει και καλό» τόνισε ο Ισπανός που στάθηκε αρκετά και στο τεχνικό κομμάτι:

«Κλειδί ο Εντιγκά – Γλυκιά γεύση οι τρεις βαθμοί»

«Ο Παναθηναϊκός έστησε σήμερα το παιχνίδι του όπως ακριβώς είχε κάνει και πέρυσι. Εμείς μάθαμε από εκείνο το ματς και έχουμε παίξει λιγότερο στο κέντρο. Δεν δεχθήκαμε ουσιαστικά καμία αντεπίθεση, ένας τομέας που πέρυσι μας είχε κάνει τόσο κακό. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι και κυνηγήσαμε το 2ο γκολ που δεν ήρθε.

Επιτρέψαμε στον κεντρικό μας παίκτη, τον Εντινγκά, στο να είναι σε θέση να κλέβει τις μπάλες. Ο αντίπαλος νομίζει πως είναι αμυντικός όμως ξεκινάει με κατοχή μπάλας που την παίρνει από τον αντίπαλο και βοηθάει στη δημιουργία φάσεων. Ήταν σήμερα ο δημιουργός για την φάση του γκολ αλλά και στο πέναλτι. Ναι ήταν δική μου εντολή να παίζει έτσι, ιδιαίτερα προς το τέλος γιατί εάν σε κάτι μπορούσε να μας βλάψει ο Παναθηναϊκός ήταν οι αντεπιθέσεις. Εμείς είχαμε την πρωτοβουλία και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ρισκάρει. Μπορούσαμε να είχαμε βάλει και άλλα γκολ. Επαναλαμβάνω οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί και αφήνουν μια γλυκιά γεύση όπως και η νίκη σε μία γεμάτη και απαιτητική εβδομάδα».

«Καλή τύχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο…»

«Είχαμε πάρει το μήνυμα από την Τετάρτη, ότι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός. Το καταλάβαμε και συγχαρητήρια στους παίκτες μου που άντεξαν. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, καλή του επιτυχία και καλή επιτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο» είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου και σηκώθηκε και έφυγε άκομψα από τη συνέντευξη Τύπου, προσβάλλοντας με τη συμπεριφορά του τους δημοσιογράφους.

Μπορεί να μην ήθελε να δεχτεί ερωτήσεις, αλλά θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί λέγοντας ότι θα κάνει απλά ένα σχόλιο και ότι δεν θα ήθελε να δεχτεί ερωτήσεις. Αντίθετα όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε την ώρα που έφευγε γιατί αποβλήθηκε, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ξαναγύρισε λίγο πίσω και είπε: «Ρωτήστε το διαιτητή να σας πει».

Άκομψη η συμπεριφορά του κόουτς (μπορούσε επαναλαμβάνουμε να τονίσει από την αρχή ότι δεν θα δεχτεί ερωτήσεις, θα ήταν απόλυτα σεβαστό) αλλά και απαράδεκτη η στάση κάποιων συναδέλφων δημοσιογράφων που τον στόλισαν με κοσμητικά επίθετα την ώρα που έφευγε !

Πάντως το φύλλο αγώνα είναι επιβαρυντικό για τον Ελληνα τεχνικό που φέρεται να έχει αποκαλέσει «Αλήτες» τους διαιτητές.

«Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση» !

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος προχώρησε σε πολύ σοβαρές καταγγελίες, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση υπεύθυνη που ανέχεται τέτοιες καταστάσεις.

«Ο Ολυμπιακός αδυνατεί να νικήσει χωρίς μπαμπεσιές, είναι μία μέτρια ομάδα και αν δεν είχαν τη βοήθεια της διαιτησίας ο Παναθηναϊκός θα τους είχε «πατήσει» όπως και πέρυσι» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις για να συνεχίσει πιο λάβρος:

«Είχαμε σκοπό να προβούμε σε αποκαλύψεις για τη διαιτησία, αλλά δεν το κάναμε για να μην δυναμιτίσουμε το κλίμα πριν τον αγώνα.

Αυτό που έγινε είναι η απόλυτη πρόκληση. Για να νικήσουν πρέπει να αγοράζουν διαιτητές, να στέλνουν φέρετρα, να κάνουν διαδηλώσεις, να ρίχνουν χειροβομβίδες, να μιλάνε με πακιστανικά και κινεζικά τηλεφωνά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Αυτό και μόνο το γεγονός αποκαλύπτει το ήθος και την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, είναι ντροπή για την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι απαράδεκτη να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις και εμείς θα αντιδράσουμε. Οι αρχές και το ήθος παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή τη ζωή» κατέληξε ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού.

«Να παίξει διαιτητής ο Αλαφούζος» !

«Ας δουν ξανά το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, δεν έχουν να πουν τίποτε για τη διαιτησία. Εκτός πια αν θέλουν να παίζει διαιτητής ο Αλαφούζος» ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη στις διαμαρτυρίες των «πράσινων».

«Ποτέ δεν θα πει ο Αλαφούζος ότι είναι καλή η διαιτησία. Μιλάει αόριστα. Έχει τη δυνατότητα με τα τηλεοπτικά Μέσα που διαθέτει κι επετέθη κατά της Κυβέρνησης.

Ομάδες σαν τον Ολυμπιακό εκπροσωπούν την Ελλάδα. Αν έχει οτιδήποτε, να το βγάλει. Όχι με.. δίκες δικής του έμπνευσης. Πείτε μου έναν που έχει καταδικαστεί από τις τηλεοπτικές δίκες.

Δυο κερδισμένες κανονικές δίκες ήταν του προέδρου μας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ας κοιτάξει ο κ.Αλαφούζος να μεγαλώσει τον Παναθηναϊκό. Δεν αξίζει στον Παναθηναϊκό να κάνει τον κακομοίρη. Να τα δουν οι φίλαθλοί του. Ας αφήσουν την καραμέλα της διαιτησίας. Δεν θα αφήσουμε τον Αλαφούζο να καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο μας. Θέλουμε να μαζέψουμε πολλούς βαθμούς στην Ευρώπη. Επειδή έχω πάρει πολλά πρωταθλήματα όλα κατακτήθηκαν με ιδρώτα κι αίμα. Να μην τολμήσει να αναφερθεί σε αυτούς τους θριάμβους. Ένας από τους λόγους που είναι μέγας ο Ολυμπιακός είναι ο πατέρας του, Αριστείδης Αλαφούζος στον οποίο υποκλίνομαι» κατέληξε ο Σάββας Θεοδωρίδης.