Το clasico άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την Μπαρτσελόνα (προηγήθηκε στο 4′ με τον Νεϊμάρ), αλλά η Ρεάλ έκανε την ανατροπή με τους Κριστιάνο Ρονάλντο (πεν), Πέπε και Μπενζεμά και νίκησε με 3-1.

Η Ρεάλ ήταν ανώτερη, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πλέον μετά τη νίκη της πλησίασε την Μπαρτσελόνα στον ένα βαθμό (22 έναντι 21). Ηταν ένα παιχνίδι που είχε γρήγορο ρυθμό, αρκετές φάσεις, αλλά χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν είχε τον Γκάρεθ Μπέιλ, τη στιγμή που ο Λουίς Σουάρες έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, καθώς εξέτισε την ποινή που του είχε επιβάλει η ΦΙΦΑ.

Στο 4′ η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με γκολ του Νεϊμάρ. Στη συνέχεια, η Ρεάλ πίεσε για την ισοφάριση και είχε διπλό δοκάρι με τον Μπενζεμά (11′). Η Μπαρτσελόνα έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 23′ όταν ο Κασίγιας με τα γόνατα «νίκησε» τον Μέσι, αλλά στο 35′ η Ρεάλ ισοφάρισε με πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο (χέρι του Μπουσκέτς).

Στο β’ μέρος η Ρεάλ άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στο 50′ ο Πέπε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κρόος πέτυχε το 2-1. Στο 56′ ο Κασίγιας είχε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Ματιέ, ενώ στο 61′ σε υποδειγματική αντεπίθεση της Ρεάλ ο Μπενζεμά σκόραρε για το 3-1.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Μέσι ήταν κλεισμένος καλά, απείλησε μόνο με σουτ από μακρυά, ενώ η Ρεάλ έκανε σωστή διαχείριση και κράτησε τη νίκη.

Διαιτητής: Χιλ Μανθάνο

Κιτρινες: 74′ Καρβαχάλ, 90’+4′ Ρονάλντο – 9′ Μέσι, 14′ Νεϊμάρ, 34′ Πικέ, 38′ Ινιέστα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Πέπε, Ράμος, Μόντριτς (89′ Αρμπελόα), Κρόος, Χάμες, Ίσκο (84′ Ιγιαραμέντι), Ρονάλντο, Μπενζεμά (87′ Κεντίρα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντ. Άλβες, Ματιέ, Πικέ, Μαστσεράνο, Τσάβι (60′ Ράκιτιτς), Μπουσκέτς, Ινιέστα (72′ Σέρζι Ρομπέρτο), Σουάρες (69′ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ.