ΟΖοζέ Μουρίνιο θα παρατάξει την ομάδα του αύριο στο Ολντ Τράφορντ από θέση ισχύος. Η Τσέλσι έπειτα από οκτώ αγώνες είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Εχει την καλύτερη επίθεση, με τον Ντιέγκο Κόστα να έχει φτάσει τα εννέα γκολ και τον Σεσκ Φάμπρεγας να μοιράζει ασίστ (επτά). Δύο επιλογές του Μουρίνιο για τις οποίες δικαιώθηκε αμέσως.

Ο Πορτογάλος  είχε πει από πέρυσι πως την επόμενη περίοδο η Τσέλσι θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο. Οπως φαίνεται, κρατάει την υπόσχεσή του.  Τώρα ο Μουρίνιο απειλεί τον δάσκαλό του. Ο πορτογάλος τεχνικός μπορεί να ήταν ο πρώτος που επικοινώνησε με τον Φαν Γκάαλ για να τον καλωσορίσει στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως άλλο η φιλία και άλλο ένα 90λεπτο στο γήπεδο. Το απέδειξε άλλωστε το 2010 στη Μαδρίτη.  

Ο Μουρίνιο χαρακτήρισε τον Φαν Γκάαλ «υπέροχο άνθρωπο και σπουδαίο προπονητή», ενώ πολλές φορές στο παρελθόν έχει παραδεχθεί πως «χωρίς τον Φαν Γκάαλ δεν θα γινόμουν ποτέ ο προπονητής που είμαι». Ηταν ίσως το μοναδικό σημείο που ο Μουρίνιο στηρίχθηκε στην τύχη. Στη συνέχεια στηρίχθηκε στη σκληρή δουλειά, στην τακτική και στη μελέτη του αντιπάλου.