Το ντεμπούτο του Κανίβαλου Λουίς Σουάρες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και μάλιστα σε ένα clasico, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες ότι ο Μέσι θα σπάσει το ρεκόρ του Θάρα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και θα γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, έχουν εκτοξεύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων ανά τον κόσμο.Η αναζήτηση εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας της viagogo έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες κατά 84%, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα προβλέπουν ότι το clasico θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 400 εκατ. τηλεθεατές σε κάθε γωνιά της Γης.

Το M (Μέσι) S (Σουάρες) Ν (Νεϊμάρ) που αποτελεί το αντίπαλο δέος του B (Μπενζεμά) Β (Μπέιλ) C (Κριστιάνο Ρονάλντο) ιντριγκάρει και δημιουργεί προσδοκίες για τη σύσταση της κορυφαίας επιθετικής τριπλέτας όλων των εποχών ενώ από πολλούς θεωρείται ιστορική στιγμή η πρώτη επίσημη συνεργασία του Ουρουγουανού με τον Μέσι και τον Νεϊμάρ και δεν διστάζουν να πληρώσουν ακόμη και 400 δολάρια για να τη ζήσουν από κοντά. Ο Σουάρες αποδίδει στο «πεπρωμένο» τη συγκυρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι της Μπάρτσα εναντίον της Ρεάλ.

«Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι τα πράγματα γίνονται για κάποιον λόγο. Από τις 19 αντιπάλους στο πρωτάθλημα έτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης να είναι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσω στην επιστροφή μου. Θα υπάρχει κάποιος λόγος» δήλωσε πρόσφατα ο Ουρουγουανός.

Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ δεν είναι ο πρώτος σπουδαίος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα που ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση την καριέρα του στους Μπλαουγκράνα. Εχουν προηγηθεί ο σπουδαίος Κουμπάλα και ο «ιπτάμενος» Κρόιφ.

Κορυφαίοι επιθετικοί όπως ο Ανρί και ο Ιμπραΐμοβιτς δεν κατάφεραν να επιβιώσουν στην απαιτητική Μπαρτσελόνα. Στην περίπτωση του Σουάρες, που αποκτήθηκε αντί 81 εκατ. ευρώ και αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των Μπλαουγκράνα, τουλάχιστον επίσημα, οι προσδοκίες είναι τεράστιες λόγω (και) των δηλώσεων των Μέσι και Νεϊμάρ.

«Ο Λουίς είναι σταρ. Είναι εντυπωσιακό το πόσο σκληρά δουλεύει για να βελτιώσει την ομάδα. Θα κάνουμε πολλά σπουδαία πράγματα μαζί» υπογράμμισε ο Νεϊμάρ, ενώ ο Μέσι δεν κρύβει την ανυπομονησία του να παίξει στο πλευρό του στην επίθεση, κάτι πρωτοφανές για τον Αργεντινό που «καθάρισε» τον σκληρό Ιμπραΐμοβιτς εν μια νυκτί.