Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε εύκολα από το Ανφιλντ, καθώς νίκησε 3-0 τη Λίβερπουλ σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εντυπωσιακή και η Ντόρτμουντ η οποία νίκησε την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη 4-0 (4ος όμιλος). Ανατροπή στις Βρυξέλλες για την Αρσεναλ (2-1 την Αντερλεχτ), μία νίκη δώρο για τα 65α γενέθλια του Αρσεν Βενγκέρ. Στα αξιοσημείωτα των αγώνων της Τετάρτης και το γκολ που σημείωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο ματς Λεβερκούζεν-Ζενίτ (2-0).

2ος όμιλος:

Λιβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης. 0-3. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Στο 23’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο από ασίστ του Ροδρίγες άνοιξε το σκορ. Στο 30’ ο Μπενζεμά από σέντρα του Κροος πέτυχε το 2-0, ενώ ο γάλλος επιθετικός σκόραρε και πάλι στο 41’ (ασίστ Πέπε) για το 3-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Λίβερπουλ είχε δοκάρι με τον Κουτίνιο. Στο β’ μέρος, η Ρεάλ απλά έκανε διαχείριση του αγώνα, άλλωστε την περιμένει το Σάββατο και το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα.

Λουντογκόρετς-Βασιλεία 1-0. Το παιχνίδι κρίθηκε με γκολ του Γιορντάν Μίνεφ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 9, Λουντογκόρετς 3, Λίβερπουλ 3, Βασιλεία 3.

3ος όμιλος:

Λεβερκούζεν-Ζενίτ 2-0. Η Λεβερκούζεν προηγήθηκε στο 58’ με τον Ντονάτι, ενώ στο 63’ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με κεφαλιά σκόραρε για το 2-0. Ο Παπαδόπουλος είχε μπει στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα. Ηταν μόλις το τέταρτο εφετινό παιχνίδι του διεθνή ποδοσφαιριστή με τη φανέλα της Λεβερκούζεν (αγωνίζεται ως δανεικός από τη Σάλκε). Θυμίζουμε ότι ο Παπαδόπουλος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς τα δύο τελευταία χρόνια.

Μονακό-Μπενφίκα 0-0. Η πορτογαλική ομάδα άντεξε και πήρε το βαθμό παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 76’ λόγω αποβολής του Λισάντρο Λόπες.

Βαθμολογία: Λεβερκούζεν 6, Μονακό 5, Ζενίτ 4, Μπενφίκα 1.

4ος όμιλος: Γαλατασαράι-Ντόρτμουντ 0-4. Επιβλητική εμφάνιση για την Ντόρτμουντ η οποία πέτυχε τα τρία γκολ στο α’ μέρος. Ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε στο 6’ και το 18’, ενώ άδωσε την ασιστ στον Ρόις (41’) για το 3-0. Ο Ράμος μπήκε στο ματς στο 82΄και ένα λεπτό αργότερα σκόραρε για το 4-0.

Αντερλεχτ-Αρσεναλ 1-2. Εντυπωσιακή ανατροπή για την Αρσεναλ στις καθυστερήσεις. Η Αντερλεχτ προηγήθηκε με τον Ναζάρ στο 71’. Η ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ ισοφάρισε με τον Γκιμπς στο 89’ και έκανε την ανατροπή με τον Ποντόλσκι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Βαθμολογία: Ντόρτμουντ 9, Αρσεναλ 6, Αντερλεχτ 1, Γαλατάσαράι 1.