«Σεβασμός στον Ολυμπιακό» ήταν το μήνυμα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που τόνισε ότι η ομάδα του Πειραιά «αξίζει που βρίσκεται στο τοπ της Ευρώπης».

Ο ιταλός κόουτς αναγνωρίζει τη δύναμη της ερυθρόλευκης έδρας, ξέρει όμως καλά ότι το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης είναι κλειδί για την υπόθεση της πρόκρισης στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.  

Η Μεγάλη Κυρία προέρχεται από την ήττα στη Μαδρίτη στο ματς με την Ατλέτικο (1-0), ενώ στα τελευταία πέντε τελευταία ευρωπαϊκά ματς δεν έχει σημειώσει νίκη (τέσσερις ήττες, μία ισοπαλία)! Οι Μπιανκονέρι δεν προπονήθηκαν χθες στο Γ. Καραϊσκάκης καθώς είχαν γυμναστεί το πρωί στο προπονητικό κέντρο του Βίνοβο.  

Εκτός αποστολής βρίσκονται οι τραυματίες Μπαρτζάλι, Κάσερες, Ρόμουλο και ο Πέπε (για λόγους τακτικής).       

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει καλές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό, καθώς είχε υπερασπίσει την εστία της Βέκια Σινιόρα στη Ριζούπολη (2003) στη νίκη με 2-1 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ο 36χρονος πορτιέρο συμφώνησε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Γιουβέντους έως το 2017.

Ο Μπουφόν θα έχει σωματοφύλακες τους Κιελίνι, Μπονούτσι και Ογκμπόνα. Οι δύο πλάγιοι μπακ-χαφ θα είναι ο Λιχτστάινερ (δεξιά), ο Ασαμόα ή ο Εβρά (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή σίγουρος θεωρείται ο Βιδάλ. Παρτενέρ του Χιλιανού θα είναι ο Πογκμά. Μία θέση παίζεται μεταξύ Μαρκίζιο – Πίρλο. Στην επίθεση θα παίξει το δίδυμο Τέβες – Μοράτα. Ο ισπανός επιθετικός θεωρείται επικρατέστερος από τον Γιορέντε ο οποίος έχει να βρει δίχτυα από τον περασμένο Μάιο.  

Οι Μπιανκονέρι θα έχουν τη συμπαράσταση περίπου 1.000 τιφόζι.