Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ θα προσπαθήσει να γράψει Ιστορία απόψε στο Γ. Καραϊσκάκης που θα θυμίζει φρούριο κόντρα στη Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45 – ΝΕΡΙΤ).

Οι Ερυθρόλευκοι προέρχονται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο φαληρικό γήπεδο με Μπενφίκα 1-0, Αντερλεχτ 3-1, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (πέρυσι), Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2, έχοντας 12ο παίκτη τον κόσμο τους.

Ο Μίτσελ προσανατολίζεται σε συνταγή α λα Ατλέτικο (4-3-2-1), ποντάροντας στην ποιότητα ποδοσφαιριστών, όπως ο Τσόρι Ντομίνγκες που αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα αγωνιστεί κόντρα στη Μεγάλη Κυρία.

Ο ισπανός κόουτς υπερασπίστηκε τον στόπερ Μποτία λέγοντας ότι «τα γκολ δεν τα δέχεται αυτός αλλά όλη η ομάδα» ενώ κάλυψε τον Αμπιντάλ για την άδεια τεσσάρων ημερών που πήρε και ταξίδεψε στη Βαρκελώνη. «Ο Αμπνιντάλ είχε προγραμματιστεί να μην αγωνιστεί κόντρα στον Εργοτέλη. Πήρε άδεια και είναι καλά. Θα ήταν έκπληξη αν δεν έπαιζε κόντρα στη Γιουβέντους» σημείωσε ο Μίτσελ.

Ο έμπειρος γάλλος στόπερ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό (θα φανεί στην πορεία μέχρι πότε), έχοντας παρτενέρ τον Μποτία, ο οποίος ακόμα δεν έχει πείσει με την απόδοσή του.

Υπάρχει ακόμα ένα σενάριο για τη θέση του στόπερ που έχει να κάνει με την παρουσία του πολυσύνθετου Σέρβου Μιλιβόγεβιτς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πήρε στην αποστολή τον Σιόβα ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όμως θα αποτελέσει μεγάλο ρίσκο η χρησιμοποίησή του σε ματς υψηλού επιπέδου.

Ο Μίτσελ δεν στέκεται στην αρνητική παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βέκια Σινιόρα καθώς δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη στην έδρα του, ενώ έχει δεχτεί την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ με 7-0 στο Ντέλε Αλπι (30/9/2003).

Ακόμα και ο ίδιος έχει πικρή ανάμνηση από τη Γιούβε στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ. Αποχαιρέτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1996) με αποκλεισμό στην προημιτελική φάση από τους Μπιανκονέρι (1-0 στο Μπερναμπέου, 2-0 στο Ντέλε Αλπι).

Ο πονοκέφαλος του Μίτσελ είναι οι αδυναμίες που παρουσιάζει η αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Πώς σκέφτεται να στήσει την άμυνα με στόχο να εξουδετερώσει το δίδυμο – φωτιά Τέβες και Μοράτα; Ο Ρομπέρτο θα έχει άμεσους συνεργάτες τούς Ελαμπντελαουί δεξιά, Αμπιντάλ, Μποτία και αριστερά τον Μαζουάκου. Στο κέντρο αναμένεται να αγωνιστούν οι Μιλοβόγεβιτς, Κασάμι, Μανιάτης (Εντινγκά), στην επίθεση οι Ντομίνγκες, Αφελάι και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς.