Σημαντικό, όχι όμως αποφασιστικό, χαρακτήρισε το ματς της Τετάρτης στο Γ. Καραϊσκάκης ο τεχνικός της Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός στον Ολυμπιακό.

Ο ιταλός κόουτς παραδέχτηκε ότι οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν καυτή έδρα, αλλά ο κόσμος δεν θα παίξει μπάλα και οι ποδοσφαιριστές του δεν θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα.

«Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον Ολυμπιακό. Έχει παίκτες ποιότητας και θα πρέπει να τους σταματήσουμε, αν θέλουμε να νικήσουμε. Ο Μίτσελ έχει φέρει την ισπανική νοοτροπία στο παιχνίδι με πίεση και κατοχή μπάλας. Δεν είναι αποφασιστικής σημασίας η συνάντηση στην έδρα του Ολυμπιακού. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό το ματς , όπως και αυτό σε δύο εβδομάδες στο Τορίνο», υποστήριξε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο ιταλός προπονητής απέφυγε να αποκαλύψει τα σχέδια του: «Και οι 18 παίκτες της αποστολής είναι καλά. Είμαι σίγουρος για τους αμυντικούς, τον Τέβες, τον Βιδάλ και τον Μπουφόν. Για τους υπόλοιπους θα δούμε. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα αγωνιστεί ο Πογκμπά. Ο Βιντάλ έχει καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες και ελπίζουμε να έχει δημιουργική βραδιά. Πρέπει να πάρουμε όσους πόντους μπορούμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε ισχυρά κίνητρα στην Ευρώπη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Έχει συμβεί να έχουμε προηγηθεί ή να δεχθούμε πρώτοι γκολ. Το σημαντικό όταν προηγηθείς είναι να κρατήσεις το προβάδισμα ή όταν δεχτείς γκολ να πετύχεις την ισοφάριση. Ο Μοράτα είναι παίκτης με πολύ μεγάλες προοπτικές. Την Τετάρτη θα αποφασίσω αν θα τον χρησιμοποιήσω ή όχι. Είχε έναν τραυματισμό στην αρχή της σεζόν και έμεινε λίγο πίσω. Είμαι σίγουρος πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι πολύ θερμή. Αλλά δεν είναι οι οπαδοί που παίζουν μπάλα, είναι οι ποδοσφαιριστές».

Από την πλευρά του ο γκολκίπερ της Μεγάλης Κυρίας Τζανλουίτζι Μπουφόν υπογράμμισε: «Είναι αλήθεια ότι δεν κερδίζουμε εύκολα εκτός έδρας στην Ευρώπη στα τελευταία ματς. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, είναι πολύ σημαντικό ματς και για εμάς και για τον Ολυμπιακό. Για το συμβόλαιο μου δεν έχω συζητήσει με την διοίκηση αλλά σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις. Δεν με ενόχλησαν οι δηλώσεις του Ντε Σάνκτις. Ο καθένας έχει την άποψη του. Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε και έχω ξεχάσει ότι ειπώθηκε. Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, με την αρχή να γίνεται κόντρα στον Ολυμπιακό. Ούτε εμείς, ούτε ο Ολυμπιακός είμαστε ίδιες ομάδες με την περυσινή σεζόν. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες σαν ομάδα και εύχομαι να είμαστε καλύτεροι κάθε μέρα που περνάει. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να μας φοβίσει και να υποστηρίξει την ομάδα του. Εκτός από τον κόσμο και το γήπεδο, ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή ομάδα και άξια βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης. Η δήλωση που είχα κάνει δήλωση με την Ατλέτικο (πρέπει να γίνουμε πιο τολμηροί) είχε γίνει εν θερμώ. Είχα επηρεαστεί από τα σχόλια μετά τον αγώνα. Πλέον θεωρώ πως είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και αν αναλύσουμε το παιχνίδι, τότε θα δείτε πως είχαμε σταθεί πολύ καλά».

Ο Αλέγκρι δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μπαρτζάλι, Κάσερες , Ρόμουλο και τον Πέπε (για λόγους τακτικής). Η αποστολή: Μπουφόν, Στοράρι, Ρουμπίνιο, Κιελίνι, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά, Ματιέλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Παντόιν, Πίρλο, Ασαμόα, Βιδάλ, Περέιρα, Μοράτα, Τέβες, Τζοβίνκο, Γιορέντε, Κόμαν.