Η ιστορική νίκη (2-1) που πέτυχε ο ΟΦΗ στην έδρα του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά έπειτα από 27 χρόνια (οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει 5-2 στο ΟΑΚΑ στις 20/12/1987, ενώ ουδέποτε έχουν πανηγυρίσει στη Λεωφόρο) προκάλεσε σοβαρούς κλυδωνισμούς στο Τριφύλλι. Μετά το τέλος της αναμέτρησης περίπου 100 οπαδοί των Πρασίνων αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές. «Μας ξεφτιλίζετε. Η ανοχή έχει και τα όριά της, ξυπνήστε. Αφήστε τις δηλώσεις και παίξτε μπάλα» έλεγαν οι φίλοι της ομάδας, ενώ τα άκουσε και ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου: «Θέλουμε την εικόνα που βλέπαμε και πέρυσι. Οσα παίρνετε εσείς εμείς δεν θα τα δούμε ποτέ στη ζωή μας». Επίσης, οπαδοί περίμεναν και τον Νίκο Νταμπίζα. «Πέρυσι σας αγκαλιάζαμε και σας χειροκροτούσαμε ύστερα από ήττες γιατί βλέπαμε πάθος, κάτι που δεν υπάρχει εφέτος» ελέχθη χαρακτηριστικά στον τεχνικό διευθυντή, ο οποίος απάντησε: «Ολοι είμαστε στενοχωρημένοι και προσπαθούμε να βρούμε λύση».

Προηγουμένως, ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 21′ με καταπληκτικό γυριστό βολέ του Μερεμπιασβίλι στην πρώτη του συμμετοχή, ενώ για τον Παναθηναϊκό ισοφάρισε στο 77′ ο Κουτρουμπής με κεφαλιά (προηγουμένως η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Τριποτσέρη). Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Μακρής στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων καθώς έμεινε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο εκνευρισμένος Αναστασίου διαμαρτυρήθηκε για τις καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες τού ΟΦΗ λέγοντας ότι «δεν ήταν κακό το ματς. Κακό ήταν αυτό που παρουσίασε ο ΟΦΗ», ενώ ο ιταλός κόουτς των Κρητικών Τζενάρο Γκατούζο δεν δίστασε να επικρίνει τους παίκτες του: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο και τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Σε ορισμένες στιγμές δεν μου άρεσε η συμπεριφορά των παικτών μου».

ΠΑΟ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο (80′ Μπούι), Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Λαγός (66′ Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (56′ Πέτριτς), Καρέλης.

ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Μίλιαζες, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μακρής, Ραζάκ, Μερεμπιασβίλι, Αρτόλα (85′ Σίσιτς), Περογαμβράκης (58′ Τζορτζ), Πετρόπουλος (66′ Λαμπρόπουλος).