Απευθυνόμενος στα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος εξαπέλυσε σοβαρές καταγγελίες για τις «πρακτικές που ακολουθούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί με όποιον θίγει τα συμφέροντα του συλλόγου, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος:

«Ο μοναδικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και πάντα αυτός θα είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού. Γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε και πολεμάμε τη σαπίλα. Θα αντιμετωπίσουμε λυσσαλέα κάθε επίθεση, αφού υπάρχει σύστημα ομάδων εναντίον μας. Θα φτιάξουμε τόσο δυνατή ομάδα που θα νικάει και την διαιτησία και την μανία των αντίπαλων ομάδων».

«Ελπίζω να τους τρομοκρατήσουμε ακόμα περισσότερο», δήλωσε για την διαδήλωση οπαδών του Ολυμπιακού έξω από το ΣΚΑΪ.

Για τις εν εξελίξει υποθέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρo: «Δυστυχώς η ελληνική δικαιοσύνη κινείται αργά. Αλλά κινείται. Οι δύο εισαγγελείς που αντικαταστάθηκαν κρατούν ακόμα τις υποθέσεις. Υπάρχει ακόμα μια φορολογική απάτη που αφορά άλλες ομάδες. Είμαστε απογοητευμένοι με την στάση της Σούπερ Λίγκας, η οποία πιθανώς συγκαλύπτει κάποιες ενέργειες. Αν βρούμε τα στοιχεία, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της. Περιμένω τον επόμενο μήνα σημαντικές εξελίξεις. Δεν γίνεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει κινέζικο τηλέφωνο και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πακιστανικό. Είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα που νομίζω ότι αυτή την φορά δεν θα ξεφύγουν. Δεν είμαστε στην ιδανική χώρα για απόδοση δικαιοσύνης. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι αντιδράσεις των αντιπάλων δείχνει πόσο τους πονάει αυτό που κάνουμε. Τα τελευταία χρόνια τα πρωταθλήματα είναι κλεμμένα! Αυτά τα αστέρια που βλέπω είναι κλεμμένα. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και στο τέλος θα επικρατήσουμε».

Για το θέμα του προπονητικού κέντρου: «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν όταν μας έδιωξαν από την Παιανία. Και ψάχναμε τελευταία στιγμή προπονητικό. Αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε στο Απήλιον μέσα σε μια μέρα. Μας είπαν θα αλλάξουν κλειδαριές».

Για την σχέση του με τον Βαρδινογιάννη: «Τις πληγές πρέπει να τις κλείνουμε, όχι να τις ανοίγουμε. Είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει. Δεν υπάρχει συνεργασία. Βλέπω πολλούς επιχειρηματίες, έτσι απευθύνθηκα στον κο Βαρδινογιάννη. Η μόνη επαφή που έγινε ήταν για το θέμα του Μάρκους Μπεργκ να βρει γιατρό».

Για τις αρχαιρεσίες στην Σούπερ Λίγκα: «Αν δεν έβγαινε ο κος Αγραφιώτης, θα έβγαινε ο κος Μποροβήλος που ήταν ο διαιτητής της Ριζούπολης. Κάτι που θα ήταν τελείως απαράδεκτο. Επειδή πιστεύω ότι θα έχουμε νομικές και δικαστικές εξελίξεις φέτος, θέλαμε να έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Ο κος Σωπήλης έχει προειδοποιήσει επισήμως αν αποκρύπτονται πράγματα».

Για την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού: «Είναι προκλητική η στάση των αθλητικών εισαγγελέων. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την περσινή σεζόν σε πρόστιμα όσα όλες οι άλλες ομάδες μαζί. Όποτε κι αν μιλήσω υπάρχει δίωξη».

Ερωτηθείς για τον νέο αρχιδιαιτητή, Χιου Ντάλας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος («ελπίζουμε φέτος, έχουμε δει κάποια σημεία βελτίωσης», όμως στην συνέχεια έβαλε κατά της διαιτησίας υποστηρίζοντας ότι: «Μας έχουν κλέψει πέντε βαθμούς. Αυτή είναι η κατάσταση την πολεμάμε, όπως μπορούμε. Θέλουμε να γίνουμε τόσο δυνατοί ώστε να τους κερδίζουμε και με αυτές τις διαιτησίες».

Για τις δυνατότητες της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και την κατάσταση στον σύλλογο: «Είναι πάρα πολύ βασικό οι Σύμμαχοι να είναι πρεσβευτές και να μπορούν να βρίσκουν και άλλα μέλη. Έναν να βρει ο καθένας θα διπλασιαστούμε. Είναι τόσο απλό. Έχουμε πληρώσει σχεδόν 18 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία από παλιότερα χρέη. Αναλογιστείτε ότι το συνολικό κόστος λειτουργίας τον χρόνο είναι 6 εκατομμύρια ευρώ ενώ είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε 9 εκατ. στην εφορία. Για να καταλάβετε και τι κατάσταση υπάρχει».

Για το γηπεδικό: «Για μας η διπλή ανάπλαση έχει τελειώσει το είπα και στον κο Καμίνη. Όταν πήγαμε πριν από 1,5 χρόνο στους πολιτικούς αρχηγούς να περάσουν νόμο για να αγωνιστούμε στη Λεωφόρο είπαν ότι πρόκειται για ένα πολύ λογικό αίτημα να μείνουμε εδώ. Δεν φεύγουμε από τη Λεωφόρο. Η κα Δούρου ήταν θετική. Από εκεί και πέρα δεν εξαρτόμαστε από καμία κα Δούρου. Διαφορετικά θα το κάνουμε μόνοι μας! Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν».

Για το ποιοι βρίσκονται πίσω από την οικονομική ενίσχυση της ομάδας: «Οι καιροί είναι δύσκολοι και κανένας άνθρωπος από αυτούς που βοήθησαν -είναι πολύ λίγοι, λιγότεροι από πέντε- κανείς δεν θέλει να πει ποιος είναι. Εγώ έχω κάνει ό,τι μπορώ να κάνω. Πάντως με εξαίρεση 200.000 ευρώ που είχε βάλει αρχικά ο κος Πολέμης δεν έχει βάλει λεφτά κανένας παλιός παράγοντας».

Για το πότε θα είναι καθαρός από χρέη ο Παναθηναϊκός: «Χωρίς το Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουμε ξεχρεώσει τελείως σε τρία χρόνια. Η τελευταία “βαριά” χρονιά είναι η φετινή. Θα επενδύσουμε περισσότερο, με την ίδια κεντρική ιδέα. Θα στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά, φέρνοντας 2-3 ποιοτικούς ξένους».