Ο Aντι Λίλα και ο Εργκούς Κάτσε ήταν παρόντες στο παιχνίδι ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016 το βράδυ της Τρίτης στο Βελιγράδι. Ο Λίλα ήταν μάλιστα πρωταγωνιστής των επεισοδίων και για τον λόγο αυτό κλήθηκε σε απολογία από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού στο βίντεο φαίνεται ότι είναι ο πρώτος παίκτης που τρέχει στον Μίτροβιτς όταν εκείνος κατεβάζει την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» από το ελικοπτεράκι που πετούσε πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και ακολουθεί τους Σέρβους που παίρνουν τη σημαία προσπαθώντας να τους την αποσπάσει.

«Τα όσα θλιβερά έγιναν στο Βελιγράδι κάθε άλλο παρά υπηρετούν αυτές τις πανανθρώπινες αθλητικές αξίες. Στα τηλεοπτικά πλάνα από τα θλιβερά επεισόδια εμφανίζεται και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα. Ελπίζουμε ότι προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και όχι να ενισχύσει το λάδι που έριχνε στη φωτιά η παρουσία του ιπτάμενου μίνι αεροπλάνου. Αυτονόητο είναι πως θα κληθεί άμεσα από τη διοίκηση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την οποία γνωστοποιεί ότι ο Λίλα θα κληθεί σε απολογία.

Ο Εργκούς Κάτσε, που βρισκόταν στον πάγκο, δεν πήρε μέρος στα επεισόδια. Το όνομά του, όμως, ενεπλάκη, αφού σε λογαριασμό στο facebook με το δικό του όνομα ανέβηκε ένα βίντεο με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» να πετά πάνω από το γήπεδο της Παρτίζαν και υπήρχε στα αλβανικά το σχόλιο: «Εδώ το προσωπικό της ομάδας προστατεύει την εθνική σημαία. Βάλτε το βίντεο όλοι στο προφίλ σας. Είμαστε ένα». Ο αλβανός μέσος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον συγκεκριμένο λογαριασμό και ζήτησε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τον βοηθήσει ώστε να απομακρυνθεί από το facebook, όπως και έγινε νωρίς το απόγευμα.

KAMIA ΣΧΕΣΗ. «Αυτές ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί θεωρώ ότι ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με την πολιτική. Είμαστε ποδοσφαιριστές, κάνουμε τη δουλειά μας. Μόλις αντιλήφθηκα τον λογαριασμό που υπάρχει στο facebook με το όνομά μου, ζήτησα από τον ΠΑΟΚ να τον απενεργοποιήσουμε. Δεν έχω καμία σχέση. Με ενδιαφέρει μόνον το ποδόσφαιρο και η ομάδα μου» δήλωσε ο Εργκούς Κάτσε, μιλώντας χθες στο συνδρομητικό κανάλι της Nova.

Ο Κάτσε είχε αντιμετωπίσει παρόμοια πρόβλημα πέρυσι στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν σε άλλο λογαριασμό στο facebook (ο οποίος απενεργοποιήθηκε επίσης) είχε αναρτηθεί μια φωτογραφία του με τη φανέλα του UCK. Τότε είχε ζητήσει συγγνώμη υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τι ήταν ο UCK και ότι την φωτογραφία ανέβασαν τρίτοι στον συγκεκριμένο λογαριασμό, δίχως να το ξέρει. Τότε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν διχαστεί, όπως άλλωστε και χθες αφού στον λογαριασμό του Δικεφάλου στο facebook ανέβηκαν εκατοντάδες μηνύματα που καλούσαν την ομάδα να διώξει τον Κάτσε από την ομάδα. Η περσινή υπόθεση με τη φανέλα του UCK είχε θέσει τον παίκτη σε καραντίνα για τέσσερις μήνες, ενώ η κίνησή του σχολιάστηκε σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα πέντε ημέρες μετά οπαδοί του ΠΑΟΚ να επιτεθούν στα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη.