Η πρωτάρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ Μάλμε πανηγύρισε την πρώτη νίκη της με σκορ 2-0 με εύκολο ματ που έκανε ο Αγκε Χαρέιντε στον Μίτσελ, ξυπνώντας τα… φαντάσματα των Μόλντε, Χέρενφεεν, Μακάμπι Χάιφα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρόζενμποργκ.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα (οι Μποτία, Αμπιντάλ βρέθηκαν σε άσχημη βραδιά), την αστοχία του, τις λάθος κινήσεις του ισπανού τεχνικού στη σκακιέρα του ματς και την απειρία του 35χρονου ρώσου διαιτητή Σεργκέι Καράσεφ, ο οποίος αγνόησε καταφανέστατο πέναλτι σε σπρώξιμο του Τίνερχολμ στον Μανιάτη (56′). Ο Καράσεφ αποδείχθηκε εφευρετικός στη φάση αυτή, καθώς έδειξε κίτρινη κάρτα στον ερυθρόλευκο αρχηγό για θέατρο!

Πρωταγωνιστής της πρωταθλήτριας Σουηδίας αναδείχθηκε ο 32χρονος φορ Μάρκους Ρόζενμπεργκ, ο οποίος δύο φορές βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και οδήγησε την ομάδα του στην ιστορική νίκη σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο νορβηγός τεχνικός της πρωταθλήτριας Σουηδίας Αγκε Χαρέιντε νίκησε στο μπαρ ντε φερ τον Μίτσελ και αποδείχτηκε σοφός την παραμονή του αγώνα λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αδυναμίες σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Μίτσελ προφανώς νόμισε ότι είχε να αντιμετωπίσει τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και γέμισε το κέντρο με τους Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Κασάμι. Ο τελευταίος ήταν πασπαρτού και έβγαινε στις πτέρυγες. Μεγάλο λάθος του ισπανού τεχνικού που δεν χτύπησε τη σταχτοπούτα της Σουηδίας από τα άκρα.

Ο ισπανός στόπερ Μποτία ήταν ο χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού και φαίνεται το κενό που άφησε ο Κώστας Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Ο έμπειρος Αμπιντάλ δεν είχε καλή συνεργασία με τον Μποτία και έκανε κακή εκτίμηση στο δεύτερο γκολ.

Ο Μίτσελ δεν διάβασε λοιπόν σωστά το παιχνίδι, ενώ έκανε λάθος και στις αλλαγές. Κράτησε έως στο τέλος του αγώνα τον Μανιάτη (δεν μπορούσε να παίξει μπάλα με τόσα νεύρα), άφησε μόνο του τον Μήτρογλου στην επίθεση, έβγαλε τον μαχητή Κασάμι. Στην ουσία ανακάτεψε την τράπουλα κάνοντας μια τρύπα στο νερό.

Από λάθος συνεννόηση Μποτία, Ρομπέρτο, ο Ρόζενμπεργκ σημείωσε το 1-0 (42′). Ο φορ της Μάλμε χτύπησε για δεύτερη φορά (82′) κλειδώνοντας τη νίκη: 2-0. Ο Αμπιντάλ που βρέθηκε κοντά στη φάση δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα. Δύο γκολ-δώρο του Ολυμπιακού.

Μάλμε: Ολσεν, Τίνερχολμ, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Ερικσον (75′ Τσιμπίτσκι), Αντου, Φόρσμπεργκ (92′ Ράκιπ), Ρόζενμπεργκ, Τελίν.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57′ Ντομίνγκες), Κασάμι (69′ Ντουρμάζ), Αφελάι (79′ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.