Φθηνή ήττα του Ολυμπιακού στο Μάλμε από την πρωταθλήτρια Σουηδίας με σκορ 2-0 για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Μίτσελ δεν μπόρεσε να γιορτάσει με επιτυχία το 100ο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ και ηττήθηκε από την άπειρη Μάλμε. Ο ισπανός τεχνικός φάνηκε ντεφορμέ στο παιχνίδι (στο στήσιμο, στην τακτική, στις αλλαγές) και ο κόουτς της πρωτάρας στους ομίλους της διοργάνωσης Αγκε Χαρέιντε έκανε εύκολο ματ!

Ο φορ των γηπεδούχων Μάρκους Ρόζενμπεργκ δεν συγχώρησε τα αμυντικά λάθη των Ερυθρολεύκων και δύο φορές νίκησε τον Ρομπέρτο, οδηγώντας τη Μάλμε στην πρώτη νίκη της σε ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός αδικήθηκε από τον Ρώσο διαιτητή Σεργκέι Καράσεφ στη φάση του 56΄, όταν ο Τίνερχολμ έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Μανιάτη. Καθαρή περίπτωση πέναλτι και αλλά ο Καράσεφ έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη για θέατρο!

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε στο γήπεδο της Μάλμε. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την πρωταθλήτρια Σουηδίας, είχε κατοχή της μπάλας, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο από δώρο των Μποτία, Ρομπέρτο, ο Ρόζενμπεργκ πανηγύρισε την επιτυχία του γκολ (42΄).

Από λάθος συνεννόηση των Μποτία (δεν έδιωξε τη μπάλα), Ρομπέρτο( κακή απόκρουση) σε σέντρα του Τελίν, ο 32χρονος φορ της Μάλμε πετάχτηκε και έστειλε τη μπάλα σε κενή εστία:1-0.

Οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν τις προυποθέσεις για γκολ με τους Κασάμι (1΄), Μποτία (8΄), Μιλιβόγεβιτς (16΄, 21΄), Μανιάτης (22΄).

Οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Ρόζεμπεργκ (κεφαλιά), ωστόσο απέκρουσε ο Ρομπέρτο (24΄).

Ο Μίτσελ γέμισε τη μεσαία γραμμή με τους Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Κασάμι. Ο τελευταίος έπαιξε σαν μπαλαντέρ καθώς έδινε βοήθειες στο κέντρο, ενώ έβγαινε και στις πτέρυγες.

Στο β΄ ημίχρονο ο Μίτσελ προσπάθησε με τις αλλαγές των Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Διαμαντάκου να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ολσεν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός είχε μία σπουδαία ευκαιρία με τους Μήτρογλου, Μανιάτη (68΄), όμως έδωσε χώρους στους Σουηδούς και απείλησαν με τους Ερικσον (65΄), Ρόζενμποργκ (71΄).

Ο επιθετικός της Μάλμε στο 82΄ κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του, με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από πάσα του Τσιμπίτσκι. Στη φάση αυτή δεν μπόρεσε να διώξει ο Αμπιντάλ.

Με λάθος αποφάσεις ο Σεργκέι Καράσεφ. Κίτρινη κάρτα: Αντού, Αφελάι, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς.

ΜΑΛΜΕ: Ολσεν, Τίνερχολμ, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Ερικσον (75΄ Τσιμπίτσκι), Αντου, Φόρσμπεργκ (92΄ Ράκιπ), Ρόζενμπεργκ, Τελίν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57΄Ντομίνγκες), Κασάμι (69΄ Ντουρμάζ), Αφελάι (79΄ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

***Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης με γκολ του Αρντα Τουράν στο 75′ νίκησε 1-0 την Γιουβέντους. Ηταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Γιουβέντους σε επτά παιχνίδια ιταλικού πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Μογιά, Γοδίν, Ανσάλντι, Χουάνφραν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Αρντά Τουράν (89′ Σικέιρα), Σαούλ (53′ Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς (84′ Σουάρες).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες (78′ Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ (89′ Τζιοβίνκο), Εβρά, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Βιδάλ (83′ Μοράτα), Τέβες, Γιορέντε.

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο: Ατλέτικο Μαδρίτης 3, Γιουβέντους 3, Μάλμε 3, Ολυμπιακός 3.