Σύνθημα νίκης απέναντι στην Παρτιζάν έδωσε ο Ανδρέας Ζήκος, ο οποίος αντικατέστησε τον προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, Στάικο Βεργέτη, που δεν είχε επιστρέψει από την Ελβετία όπου βρισκόταν με σκοπό να λάβει μέρος στο σεμινάριο της ΟΥΕΦΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Αστέρας ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι τα προηγούμενα χρόνια. Τις προηγούμενες χρονιές πέρασε τα σύνορα. Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Και δεν αρκείται ούτε σε μια απλή συμμετοχή στους ομίλους. Κάθε ομάδα διαμορφώνει τον χαρακτήρα της και για να γίνει αυτό δεν αρκούν τα αποτελέσματα. Σημασία έχει πώς διεκδικείς τα αποτελέσματα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο Αστέρας από τις προκριματικές φάσεις του Europa League, απέναντι σε μεγάλα κλαμπ, έδειξε αυτόν τον χαρακτήρα. Ο αγώνας με την Παρτιζάν είναι γιορτή και ο Αστέρας είναι αποφασισμένος να δείξει αυτόν τον χαρακτήρα. Παίζουμε με ένα μεγάλο κλαμπ, με μεγάλη ιστορία, που προέρχεται από μία τεράστια ποδοσφαιρική σχολή, είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αγωνίζεται με παίκτες που προέρχονται από τη χώρα της. Ήρθε στην Ελλάδα για να διεκδικήσει το αποτέλεσμα που θα την βάλει στο στόχο της πρόκρισης. Έχουμε κι εμείς τον ίδιο στόχο. Θέλουμε τη νίκη, που θα μας βάλει για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης που θα μας οδηγήσει στην πρόκριση».

Για την απουσία του Δημήτρη Κουρμπέλη: «Είχε τις προηγούμενες ημέρες ένα μικρό πρόβλημα. Το ξεπέρασε. Αλλά αυτές τις ημέρες κρίθηκε ανέτοιμος για τις απαιτήσεις αυτού του ματς».

Για τον αντίπαλο: «Έχει παίκτες από τη χώρα της, οι οποίοι προσεγγίζουν καλύτερα την κουλτούρα της χώρας. Η Παρτιζάν είναι μια ομάδα με πολύ καλές ακαδημίες. Έχει ταλέντα και δημιουργεί παίκτες για την πρώτη ομάδα. Όταν, λοιπόν, γνωρίζεις το ποδόσφαιρο της χώρας σου, είναι πλεονέκτημα. Ωστόσο, εμείς έχουμε έτοιμους ποδοσφαιριστές, ξένους με μεγάλη ποιότητα».

Για τη μορφή του αγώνα που περιμένει στο «Θ. Κολοκοτρώνης»: «Ο Αστέρας έχει ένα στιλ παιχνιδιού, το ύφος του, στο οποίο θα στηριχθεί για να φτάσει στην επιτυχία. Κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τις δικές του απαιτήσεις και ανάλογα με αυτά διαχειριζόμαστε το παιχνίδι και το ρόστερ. Ο συγκεκριμένος αντίπαλος έχει τα χαρακτηριστικά του, έχουμε κάνει το σκάουτινγκ και είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Είναι μία ομάδα την οποία σεβόμαστε. Αλλά στη δική μας ομάδα δεν υπάρχει ο φόβος. Το αποτέλεσμα δεν το καθορίζουν τα προγνωστικά, αλλά η εξέλιξη του αγώνα».

Για τη μάχη στον όμιλο: «Πράγματι, μπορεί το βράδυ να είμαστε και πρώτοι. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έχει δείξει ότι μπορεί να ανατρέψει τα φαινόμενα που υπάρχουν στον όμιλο. Ξεκινήσαμε καλά με την Μπεσίκτας και αν νικήσουμε την Παρτιζάν, θα έχουμε μια καλή συγκομιδή που θα μας επιτρέπει να ελπίζουμε στην πρόκριση. Μπορεί αυτός να μην ήταν ο πρωταρχικός στόχος μας, αλλά όπως εξελίσσεται ο όμιλος είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Μην ξεχνάμε ότι παίζουμε με μεγάλες ομάδες, που ανήκουν στο Champions League. Εμείς κάνουμε το ταξίδι μας, θέλουμε να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί από το ματς και θα δούμε τι θα καταφέρουμε».

Σάκης Παντελιάδης

«Ξεκινώντας από το καλοκαίρι είχαμε πρωταρχικό στόχο να περάσουμε το πρώτο ματς. Από εκεί και πέρα να πετύχουμε ό,τι καλύτερο. Η ομάδα μας έδειξε δυνατότητες, αποκλείσαμε ομάδες που έμοιαζε ακατόρθωτο. Έχουμε δείξει στον κόσμο και στους ανθρώπους της ομάδας ότι μπορούμε και περισσότερα. Με την Παρτιζάν έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Να παίξουμε χωρίς άγχος, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αλλά είμαστε κι εμείς φιλόδοξοι, θέλουμε το κάτι παραπάνω και πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον αγώνα: «Σίγουρα, έχουν 22 πόδια εκείνοι, 22 κι εμείς. Αλλά στο ποδόσφαιρο παίζουν κι άλλα ρόλο. Εχει να κάνει με τη θέληση, τα επίπεδα συγκέντρωσης, τη δύναμη, το πάθος. Είναι στοιχεία που καθορίζουν έναν αγώνα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο».