Ποιες εκλογές; Ερχεται η Ρεάλ Μαδρίτης! Την Κυριακή διεξάγονται στη Βουλγαρία πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες όμως έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Απόψε στο Βασίλι Λέφσκι της Σόφιας η Λουντογκόρετς υποδέχεται για το Τσάμπιονς Λιγκ τη Ρεάλ Μαδρίτης με όλα τα αστέρια της! Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και η υπόλοιπη παρέα μονοπωλούν το ενδιαφέρον του βουλγαρικού Τύπου και οι εκλογές μπορούν να…περιμένουν! Αλλωστε κατά τη διάρκεια του ματς δεν έχει προγραμματιστεί καμία πολιτική εκδήλωση. Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στην ιστορία της Λουντογκόρετς στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας διεξάγεται στη Σόφια, καθώς το γήπεδο στην πόλη Ράζγκραντ δεν είναι κατάλληλο για τη διοργάνωση.

Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν (μεταξύ 1973 και 1982) τρεις πρωταθλήτριες Ευρώπης (Αγιαξ, Νότιγχαμ και Λίβερπουλ), έφυγαν ηττημένες από το Βασίλι Λέφσκι. Και οι τρεις ηττήθηκαν από την πιο επιτυχημένη ομάδα της Βουλγαρίας, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Στο μεταξύ, ο Πάουλο Σόουζα αμφισβητείται από τους οπαδούς της Βασιλείας ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στη Μονακό έχει προβλήματα με τον Τουλαλάν. Δύο προπονητές, σε νευρική κρίση, καθώς τα αποτελέσματα δεν τους ευνοούν και έως ένα σημείο η ευθύνη βαρύνει και τους ίδιους. Ετσι τα αποψινά παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ με Λίβερπουλ και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αντίστοιχα θα κρίνουν πολλά σε ό,τι αφορά το μέλλον τους.

Η πρόσληψη του Πάουλο Σόουζα στη Βασιλεία προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά στους οπαδούς της ομάδας. Οσο περνούσε ο χρόνος τα ερωτηματικά έγιναν αμφισβήτηση, καθώς ο πορτογάλος τεχνικός συνηθίζει να αλλάζει συνεχώς τακτική και θέσεις στους παίκτες αλλά και να αφήνει στον πάγκο βασικούς, όπως ο αρχηγός, Μάρκο Στρέλερ.

«Για κάποιους παίκτες αυτό είναι ασυνήθιστο, όμως έχει και την καλή πλευρά του. Κάθε παίκτης ξέρει ότι έχει μία ευκαιρία αν δουλεύει σωστά στην προπόνηση» υποστηρίζει ο μέσος της Βασιλείας Φαμπιέν Φράι.

Η πιο αμφισβητήσιμη απόφαση του Σόουζα ήταν η αντικατάσταση του Φάμπιαν Σάερ στο 36′ του αγώνα με την Γκρασχόπερς. Ο ελβετός αμυντικός αποχώρησε απογοητευμένος, δακρυσμένος και πηγαίνοντας στον πάγκο ρώτησε τον Σόουζα: «Γιατί εμένα;».

«Καταλαβαίνω την απογοήτευσή του, αλλά θα πρέπει να ελέγχει τα συναισθήματά του. Είναι φανταστικός χαρακτήρας και ελπίζω ότι αυτό ήταν ένα μάθημα γι’ αυτόν» είπε ο Σόουζα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στη Μονακό έχει τα δικά του προβλήματα με τον Ζερεμί Τουλαλάν. Ο γάλλος μέσος ήταν έξαλλος με τον πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος τον αντικατέστησε είκοσι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα με τη Νις στον οποίο η Μονακό ηττήθηκε για τέταρτη φορά σε οκτώ ματς πρωταθλήματος. Ο Τουλαλάν, που διαφώνησε και με την τακτική του Ζαρντίμ, έφυγε από το γήπεδο χωρίς να κάνει ντους. Ο πορτογάλος τεχνικός πάντως τον υπολογίζει για το αποψινό ματς με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.