Η δαιμονιώδης αγωνιστική κατάσταση του Φάνη Γκέκα, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος, δεν άφησε αδιάφορο τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος κάλεσε τον επιθετικό της Ακχίσαρ στην προεπιλογή της Εθνικής για τα δύο επόμενα επίσημα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2016.

Ο ιταλός προπονητής, που είχε «κόψει» τον Γκέκα μετά το Μουντιάλ, αποφάσισε τώρα να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης, όπου η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στις 11 και στις 14 Οκτωβρίου τις Φινλανδία και Β. Ιρλανδία αντίστοιχα.

Με δεδομένο την εμπειρία του αλλά και την καταπληκτική φόρμα του – έχει σημειώσει 6 γκολ σε τέσσερα ματς –όλα δείχνουν πως ο Γκέκας θα βρίσκεται και στην τελική επιλογή.

Στη λίστα της προεπιλογής του ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκονταν οι εξής: Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε), Βασίλης Τοροσίδης, Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ρόμα), Βαγγέλης Μόρας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Ταχτσίδης (Ελλάς Βερόνα), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Στέφανος Καπίνο (Μάιντς), Γιώργος Σαμαράς (Γουέστ Μπρόμ), Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ), Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα) και Αβραάμ Παπαδόπουλο (Τράμπζονσπoρ).