Ο προπονητής της Μάλμε, Άγκε Χαρέιντε, τόνισε η Ζάλτσμπουργκ την οποία απέκλεισε η ομάδα του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Χαρακτήρισε τους πρωταθλητές Ελλάδας ασταθείς στο παιχνίδι τους και ότι στους εκτός έδρας αγώνες χάνουν μεγάλο μέρος της δύναμής τους.

«Ο Ολυμπιακός είναι περίπου σαν τη Μάλμε. Έπαιξε καλά απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του. Όμως δεν έχει την ίδια ποιότητα με τη Γιουβέντους», σημείωσε ο Χαρέιντε.

Πρόσθεσε: «Η Ζάλτσμπουργκ είναι καλύτερη σαν ομάδα από τον Ολυμπιακό, έχει μεγαλύτερη συνοχή, ενώ η ελληνική ομάδα είναι ασταθής στο παιχνίδι της. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ μαζεμένος στο παιχνίδι με την Ατλέτικο και οι Ισπανοί χάρισαν ένα γκολ. Οταν παίξουμε με τον Ολυμπιακό θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος. Οι ελληνικές ομάδες είναι συνηθισμένες σε αυτό το κοινό, αλλά όταν παίζουν εκτός έδρας αυτό τους βγαίνει σε αρνητικό. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στον Πειραιά, αλλά αυτό δεν ισχύει εκτός έδρας. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον Ολυμπιακό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αντίπαλοί μας έχουν δύο παίκτες από την Ελλάδα».

Ο Νορβηγός τεχνικός είπε ότι δεν θα παίξει ρόλο στην απόδοση του Ολυμπιακού η ήττα που δέχτηκε στο πρωτάθλημα από τον Ατρόμητο, ενώ για τη εμπειρία των Ερυθρολεύκων στο Τσάμπιονς Λιγκ και την απειρία της Μάλμε στη διοργάνωση υποστήριξε: «Φυσικά παίζει ρόλο. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η έδρα παίζει ρόλο. Ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο δυνατός εκτός έδρας».

Σε ερώτηση αν θα ακολουθήσει το ίδιο σύστημα που επιλέγει στο σουηδικό πρωτάθλημα ή θα αλλάξει ο Χαρέιντε υπογράμμισε: «Έχουμε δοκιμάσει διάφορα συστήματα τον τελευταίο καιρό και οι παίκτες που χρησιμοποιούνται δεν είναι πάντα οι ίδιοι. Έχουμε μια ευελιξία σε αυτό. Στους παίκτες δεν αρέσει συχνά να αλλάζουν θέσεις, αλλά η ομάδα είναι πάνω από όλα και πρέπει να εξετάζουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου για να προσαρμοζόμαστε ανάλογα».

Από την πλευρά του ο επιθετικός της Μάλμε Μάρκους Ρόζενμπεργκ στάθηκε στο καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα του: «Αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με τον ίδιο τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν ήμουν από την αρχή που ο προπονητής ανέλαβε την ομάδα, αλλά έχει δώσει ηρεμία και υπάρχει καλό κλίμα. Παρότι έχουμε δοκιμάσει πολλά σχήματα, έχουμε αντεπεξέλθει απέναντι σε όλες τις ομάδες».

Ο Χαρέιντε έπλεξε το εγκώμιο του Ρόζενμπεργκ: «Από τα πρώτα λεπτά κατάλαβα τι παίκτης είναι κι έδωσα αμέσως τη συγκατάθεσή μου για να αποκτηθεί. Έχει ποιότητα, εμπειρία και μεταδίδει τη θετική του ενέργεια σε όλη την ομάδα».