Ο γάλλος διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού Ερίκ Αμπιντάλ μίλησε για τη σοβαρή περιπέτεια στην υγεία του και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα.

Ο έμπειρος αμυντικός των Ερυθρολεύκων σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό ισπανικό σταθμό «Onda Cero» τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο νοσοκομείο πέρασα δύσκολες στιγμές, αλλά ήμουν τυχερός που είχα γύρω μου καλούς ανθρώπους. Πρέπει να ακούς συνέχεια ό,τι σου λένε οι γιατροί και να γνωρίζεις ότι μια μέρα τα πράγματα μπορεί να πάνε καλά και κάποια άλλη άσχημα. Και φυσικά να πιστεύεις στο Θεό. Η ζωή έχει δυσκολίες για πολλούς ανθρώπους και είμαι περήφανος και χαρούμενος που αποτελώ ένα παράδειγμα που ξεπέρασε αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις οικογένειες που έχουν υποφέρει πολύ από αυτή την ασθένεια. Κάθε λεπτό έχει ξεχωριστή σημασία και νιώθω πλέον πως κάθε στιγμή είναι ένα δώρο για μένα. Είμαι ακόμη ζωντανός και σε αυτό τον κόσμο, κάτι που με χαροποιεί. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω: πρέπει να νιώθεις κάθε μέρα τυχερός που είσαι ζωντανός. Ο καθένας στη θέση μου θα έδινε την ίδια μάχη. Η δύναμη που μας δίνει αυτό το σπορ είναι για να παλεύουμε ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Είναι απαραίτητο να μην τα παρατάμε, ακόμη κι αν υπάρχουν λίγες πιθανότητες. Το έκανα για την οικογένειά μου και το ποδόσφαιρο».

Ο Αμπιντάλ μίλησε για το θάνατο του Τίτο Βιλανόβα: «Στην Μπαρτσελόνα ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Ο Τίτο Βιλανόβα ήταν ένας προπονητής που μου άρεσε πολύ. Θυμάμαι όταν είχε έρθει στο σπίτι μου και είχαμε συζητήσει για το ποδόσφαιρο και την ασθένεια αυτή. Με επηρέασε πολύ αυτό που του συνέβη. Όσο και να προσπαθήσεις, μερικές φορές δεν είναι αρκετό και τα πράγματα πάνε άσχημα στο τέλος. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν έναν πολύ καλό άνθρωπο και σωστό επαγγελματία».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα ο Γάλλος άσος δήλωσε: «Είναι στο χέρι της Μπαρτσελόνα. Εγώ είμαι πάντα ανοιχτός. Η Βαρκελώνη είναι η πόλη μου και η Μπαρτσελόνα η ομάδα μου. Θα δούμε. Είχα μια σχετική πρόταση από τον Σάντρο Ροσέλ, αλλά θα δούμε. Και να μην επιστρέψω όμως, θα νιώθω πάντα τον ίδιο σεβασμό απέναντι σε αυτή την ομάδα».

Τέλος αναφερόμενος στον Λιονέλ Μέσι, τόνισε: «Δεν κέρδισε τυχαία τέσσερις φορές τη Χρυσή Μπάλα. Φυσικά δεν μπορεί σε κάθε αγώνα να παίζει στο 100%. Δέχεται πάντα μεγάλη πίεση, αλλά τώρα που ξεκουράστηκε και ηρέμησε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να πετύχει πολλά».