Παίζοντας με τις εμφανίσεις της Γιουβέντους (ροζ) η Κέρκυρα θύμιζε στις αντεπιθέσεις Μεγάλη Κυρία και με τη νίκη της στη Λιβαδειά (3-2) φιγουράρει πλέον στην 5η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς.

Οι άμυνες δεν ήταν το φόρτε των δύο αντιπάλων, με αποτέλεσμα οι δύο τερματοφύλακες να δεχθούν μεγάλη πίεση. Δύο παίκτες έκαναν σχεδόν τα πάντα, ο Ισπανός Χαβίτο για τους φιλοξενουμένους και ο Ιβοριανός Κονέ για τους γηπεδούχους.

Ο πρώτος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του (ανοίγοντας το σκορ με πλασέ στο 5ο λεπτό από μπαλιά του Ζορμπά) αλλά και την αντίληψή του (όταν στο 61 έκανε το 3-1 με ένα πανέμορφο γκολ, με σουτ από μακριά).

Ο δεύτερος πάλευε σχεδόν μόνος του, ισοφαρίζοντας στο 17′ (αν και η μπάλα είχε βρει νωρίτερα στο χέρι του) και μειώνοντας στο τελικό 3-2 στο 70′ με αριστοτεχνικό φάουλ, ενώ είχε και δοκάρι.

Οι Κερκυραίοι είχαν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία και τα εξέφρασαν με τιτίβισμα: «1 κόκκινη, 7 κίτρινες, 6 λεπτά καθυστερήσεις… 3 σουβλάκια κερασμένα από την Κέρκυρα».

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Φαίακες εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων, με τον Χαβίτο να χτυπά στην πλάτη της άμυνας στο πρώτο γκολ και να φτάνει σχεδόν ανενόχλητος έξω από την περιοχή στο τρίτο, ενώ ο Μαρκόφσκι πήρε αμαρκάριστος το ριμπάουντ στο δεύτερο γκολ.

«Αν και έχουμε δέκα βαθμούς, κρατάμε χαμηλά τους τόνους και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Κλείσαμε καλά τους χώρους και δείξαμε για ένα ακόμα παιχνίδι ότι μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια φέτος» τόνισε η αποκάλυψη των Φαιάκων, ο 20χρονος χαφ Κυριάκος Ανδρεόπουλος, που συνεχίζει να δικαιώνει τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο σέρβος επιθετικός Μάρκο Μαρκόφσκι από ωραίος (έκανε το 2-1 στο 39′) παραλίγο να γίνει μοιραίος για τους φιλοξενουμένους όταν αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη στο 78′ για σκληρό μαρκάρισμα στον Ματίας Σάντσεζ. Αλλά η κεφαλιά του Μάντζιου στο 94′ πέρασε άουτ.

Λεβαδειακός: Πρζιρόφσκι, Αρμίτσε, Κονέ, Ζίτο (53′ Μιλοσάβλιεβ), Τομάς, Βούκσεβιτς, Γεωργιάδης, Κώτσιος, Μάντζιος, Ρουμπέν Γκόμεζ (63′ Ματίας Σάντσεζ), Πρόγιτς (80′ Σοτέλο).

Κέρκυρα: Σέτκους, Μαραγκός (67′ Ναγιάρ), Βενέτης, Ζορμπάς (80′ Καϊκούτ), Ματιέ Γκόμες, Μπεν Σαμπάτ, Μαρκόφσκι, Κόντος, Χαβίτο, Ανδρεόπουλος (90′ Ντιμιτρόφσκι), Ντιόγκο.