Οι αναπληρωματικοί του Ολυμπιακού δεν έπεισαν με την απόδοση τους στο πρώτο ματς Κυπέλλου των ομίλων στην Πάτρα και η νίκη επί της Παναχαϊκής ήρθε για την ομάδα του Μίτσελ με αυτογκόλ του στόπερ Κάργα (74΄).

Οι Πατρινοί αγωνίστηκαν για ένα ημίωρο με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του κεντρικού αμυντικού Αλμπι (60΄).

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και μάλιστα είχαν δύο δοκάρια με τους Στεργιάδη (σουτ στο 50΄), Ντα Κόστα (φάουλ στο 51΄).

Ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε ομάδα συνόλου και στηρίχτηκε σε ατομικές προσπάθειες των Μπενίτες, Φορτούνη, Διαμαντάκου. Η ενδεκάδα των Πειραιωτών είχε έντονο ελληνικό στοιχείο για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν. Ο Σιόβας αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο τέλος του αγώνα.

Στο 74΄ σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Φουστέρ τροφοδότησε τον Βέργο ο οποίος έβγαλε παράλληλη σέντρα. Ο Κάργας στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα (0-1).

Ο νεαρός φορ του Ολυμπιακού Νίκος Βέργος έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες (84΄, 92΄).

Το ματς διαιτήτευσε ο Γιάχος (Χίου). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Αναστασόπουλος, Μπουχαλάκης, Φορτούνης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλασάκης, Ασίκμπα, Κάργας, Αλμπι, Αναστασόπουλος, Ντα Κόστα (68΄Πλέγας), Μπαλού (27΄ λόγω τραυματισμού Γκαντιάγκα), Στεργίδης, Ζλατκόφσκι, Χαρτσιάς, Μαρουκάκης (72΄ Χούσα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Βούρος, Αυλωνίτης, Σιόβας, Γιαννούλης, Εντινγκά, Μπουχαλάκης (63΄ Φουστέρ), Φορτούνης, Γκαζαριάν (46’ λόγω τραυματισμού Ντουρμάζ), Διαμαντάκος (73΄ Βέργος), Μπενίτες.

*Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας βράβευσε τον τεχνικό του Ολυμπιακού Μίτσελ για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ισπανός κόουτς πήρε τιμητική πλακέτα και οι φίλοι των Ερυθρολεύκων φώναξαν ρυθμικά το όνομα του.

Ο κ. Κούγιας τόνισε : «Έχουμε μεγαλώσει μέσα στο ποδόσφαιρο οι περισσότεροι από εσάς και εγώ. Νομίζω ότι το να έρχεται ένας τέτοιος άνθρωπος, μία τέτοια προσωπικότητα, σε αυτό το γήπεδο, σε αυτή την πόλη, σε μία πόλη που έχει διδάξει πολιτισμό και με τις αρχές που έχουμε στο ποδόσφαιρο θα ήταν τεράστια παράληψη να μην τον τιμήσουμε. Νιώθω τιμητικά, που θα τιμήσω τον τεράστιο ποδοσφαιριστή πρώτα απ’ όλα, έναν άνθρωπο που ξεχώρισε για το ήθος, την ποδοσφαιρική αξία παγκοσμίως, αλλά και την προπονητική του αξία».