Ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο πρώην προπονητής της Ελλάδας, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του, επιστρέφει σε πάγκο ομοσπονδιακού συγκροτήματος και μάλιστα αυτό της πατρίδας του.

Η παρουσίαση του Σάντος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Πάουλο Μπέντο που αποχώρησε μετά την αποτυχία της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα γίνει την Τετάρτη.

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1954 στη Λισαβόνα, ο 60χρονος Σάντος έμεινε στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδος για μια τετραετία, οδηγώντας την στους «οκτώ» της Ευρώπης στο Euro 2012 και στους «16» του κόσμου στο πρόσφατο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το δραματικό ματς με την Κόστα Ρίκα στους «16» ήταν το τελευταίο του με την Εθνική Ελλάδος, όπως και των αγαπημένων του Γιώργου Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη, Φάνη Γκέκα – μια ολόκληρη γενιά αποχώρησε μαζί του.

Τώρα καλείται να σηκώσει ένα δύσκολο φορτίο καθώς η Εθνική Πορτογαλία έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά: Από παίκτες-εργάτες ο Σάντος θα έχει να κάνει με παίκτες-ντίβες, όπως ο ακριβοθώρητος Κριστιάνο Ρονάλντο. Και μαζί με τους αστέρες έρχονται και οι απαιτήσεις για μια διάκριση, την οποία η Πορτογαλία κυνηγάει ανεπιτυχώς από το 2000.