Ο Αστέρας Τρίπολης άντεξε στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην ισχυρή Μπεσίκτας και κατάφερε να φύγει με έναν πολύτιμο βαθμό (1-1), στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μπεσίκτας είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε, αλλά ο Αστέρας κατάφερε να αντιδράσει σωστά στην πίεση που δέχτηκε και να ισοφαρίσει στο τέλος.

Στο 8′ η τουρκική ομάδα είχε δοκάρι με τον Οσιακούπ, ενώ στη συνέχεια απείλησε κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 26′ ο Ζησόπουλος είχε εξαιρετική προσπάθεια, αλλά σούταρε λίγο άουτ. Το γκολ για την Μπεσίκτας ήρθε στο 33′ με δυνατό σουτ του Τόρε. Στο 39′ η ελληνική ομάδα είχε ΄μία ακόμα καλή στιγμή, όταν η κεφαλιά του Μπαράλες (από σέντρα του Λούι), πέρασε λίγο άουτ.

Στο β’ μέρος η Μπεσίκτας συνέχισε να πιέζει προσπαθώντας να πετύχει δεύτερο γκολ αλλά ο Αστέρας κατάφερε να αντέξει. Ετσι, στο 88′ ο Πάρα εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Ρόλε και με απ’ ευθείας σουτ ισοφάρισε.

Μπεσίκτας: Ζενίν, Ισμαέλ, Γκιουλούμ, Φράνκο, Μότα, Κάβλακ, Χάντσινσον, Σαχάν (85′ Κογιουνλού), Γκιοκχάν, Οζιακούπ (69′ Σόσα), Περτεμέκ (30′ Τοσούν)

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Παντελιάδης (76′ Μουνάφο), Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Μάσα, Ζησόπουλος, Ρόλε, Μπαράλες (85′ Γιαννιώτας), Μπαντιμπανγκά (69′ Πάρα).

Στο άλλο ματς του ομίλου: Παρτίζαν-Τότεναμ 0-0.