Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου από την Ντιναμό Μόσχας με 2-1.

Οι «πράσινοι» μπήκαν «διαβασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, δε ρίσκαραν κι έκλεισαν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κοτσόλη, μη επιτρέποντας στους Ρώσους να ξεδιπλώσουν τις αρετές στους στο μεσοεπιθετικό κομάτι.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα, μάλιστα, ανήκε στον Παναθηναϊκό (22′). Ιδανική αντεπίθεση από αριστερά, με το Νάνο να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Πράνιτς, αλλά το πλασέ του Κροάτη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαμπούλοφ.

Οι Ρώσοι «άγγιξαν» το γκολ στο 28′, όταν το δυνατό σουτ του Τζούτζσακ προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη. Σε χρονικό σημείο του ματς που ο ρυθμός είχε πέσει, η Ντιναμό πήρε το προβάδισμα, μετά την εξαιρετική μπαλιά του Κουράνι στον Κοκόριν ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κοτσόλη (40′).

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49′) οι Ρώσοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Ιόνοφ να αποφεύγει τον Κοτσόλη και να σκοράρει για το 2-0. Στο 52′, η Ντιναμό είχε και δεύτερο δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Νομπόα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιδράσει και στο 64′ με τη γυριστή κεφαλιά του Ντίνα μείωσε σε 2-1. Με ανεβασμένη τη ψυχολογία η ομάδα του Αναστασίου προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (75′ Πέτριτς), Ζέκα, Πράνιτς (80′ Κουτρουμπής), Κλωναρίδης (58′ Δώνης), Καρέλης, Ντίνας.

Ντιναμό Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Μπούτνερ (69′ Γκρανάτ), Σάμπα, Ντούγκλας, Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Τζούτζακ, Κοκόριν (89′ Χούμποτσαν), Κουράνι (90’+4′ Προυντνίκοφ).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Αϊντχόβεν νίκησε στην έδρα της την Εστορίλ 1-0.