Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασε στη Βασιλεία, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι νίκησε για τον 2ο όμιλο 5-1 την ελβετική ομάδα, δείχνοντας ότι αρχίζει να ξεπερνά την κρίση. Τα πέντε από τα έξι γκολ σημειώθηκαν στο α’ μέρος!

Η Ρεάλ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Σουσι (14′), ο Μπέιλ στο 30′ πέτυχε το 2-0 και ακολούθησαν τα γκολ των Ρονάλντο (31′) και Χάμες Ροδρίγες (37′) που έφεραν το σκορ στο 4-0. Η Βασιλεία μείωσε στο 38′ με τον Γκονζάλες και το τελικό 5-1 σημείωσε ο Μπενζεμά στο 79′.

Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου, η Λίβερπουλ χρειάστηκε ένα πέναλτι του Τζέραρντ (στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων) για να νικήσει την Λουντογκόρετς (2-1). Το ματς ήταν θρίλερ στα τελευταία λεπτά, καθώς η Λίβερπουλ είχε προηγηθεί με τον Μπαλοτέλι (82′), αλλά η Λουντογκόρετς ισοφάρισε με τον Αμπαλο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Στον 3ο όμιλο: Με γκολ του Ματουϊντί (61′), η Μονακό νίκησε 1-0 τη Λεβερκούζεν, ενώ η Ζενίτ νίκησε στη Λισσαβόνα την Μπενφίκα με 2-0 (Χούλκ 5′ και Βίτσελ 22′). Η Μπενφίκα αγωνιζόταν από το 18′ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Αρτουρ. Ο Ανδρέας Σάμαρης ήταν στην αρχική ενδεκάδα και αντικαταστάθηκε στο 74′ .

Στον 4ο όμιλο, η Ντόρτμουντ νίκησε 2-0 την Αρσεναλ. Τα γκολ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σημείωσαν οι Ιμόμπιλε (45′) και Ομπαμεγιάνγκ (48′). Στο άλλο ματς, Γαλατασαράι-Αντερλεχτ 1-1 (Γιλμάζ 91′-Πράετ 52′).