Μπορεί αγωνιστικά η εθνική μας ομάδα μπάσκετ να μην μπόρεσε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας να πλασαριστεί σε μια υψηλή θέση, αλλά σε διοικητικό επίπεδο, η Ελλάδα παρέμεινε πολύ ψηλά και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες.

Στη συνεδρίαση της διεθνούς ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (FIBA) με τη συμμετοχή 214 ομοσπονδιών από όλο τον κόσμο, είχαμε δυνατή παρουσία στις πιο σημαντικές επιτροπές, που συγκροτήθηκαν για την επόμενη τετραετία.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, θα προεδρεύει στην επιτροπή καταστατικού της FIBA, η οποία έχει την ευθύνη όλων των θεμάτων που απασχολούν το παγκόσμιο μπάσκετ αλλά και τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου κυπέλλου και όχι μόνο.

Διπλό ρόλο θα έχει ο Άρης Ζώης, που θα είναι αντιπρόεδρος στην επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τις διοργανώσεις, αλλά παράλληλα θα είναι και μέλος στην επιτροπή εργασίας που είναι υπεύθυνη για το παγκόσμιο καλεντάρι.

Ο Κώστας Ρηγας, που είναι υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα, θα είναι πλέον και μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIBA, ενώ τέλος ο Αντρέας Παπαδόπουλος θα είναι ένα από τα μέλη της επιτροπής εφέσεων.