Το εγκώμιο του Μίτσελ έπλεξε ο τεχνικός της Ατλέτικο Ντιέγκο Σιμεόνε ο οποίος χαρακτήρισε το ματς με τον Ολυμπιακό το πιο δύσκολο του ομίλου.

« Έχουμε παίξει πολλές φορές ως αντίπαλοι με τον Μίτσελ. Έχουμε τεθεί ως αντίπαλοι στους πάγκους και σε Ατλέτικο και σε Σεβίλλη. Όταν είχε φτάσει στον Ολυμπιακό είχε ετοιμάσει το έδαφος για τον τίτλο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε πολύ καλή πορεία. Το πιο σημαντικό είναι πως έδωσε στιλ και προσωπικότητα. Έχει πολύ καλά άκρα, δυνατό άξονα, δυνατούς και έμπειρους αμυντικούς και θεωρώ πως έχει βάλει για τα καλά την σφραγίδα του στην ομάδα», υπογράμμισε ο Σιμεόνε.

Ο Αργεντινός υποστήριξε ότι ακόμα χτίζει την ομάδα του:

« Έχουμε νέους παίκτες. Προσπαθούμε να τους περάσουμε την φιλοσοφία που θέλουμε και να δέσουμε τα νέα χαρακτηριστικά στο υπάρχον υλικό. Ο σκληρός πυρήνας που έχουμε ως ομάδα και ως λογική δεν αλλάζει. Ακόμα χτίζουμε τη ομάδα».

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν φιναλίστ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την προηγούμενη σεζόν. Σε ερώτηση αν αυτό έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη, ο Σιμεόνε απάντησε:

« Προσωπικά πιστεύω πως δεν ισχύει. Προφανώς και κάναμε μία πολύ καλή σεζόν σε Ισπανία και Ευρώπη. Τώρα όμως είναι νέα χρονιά. Ξεκινάμε από την αρχή. Ζούμε καθημερινά την ομάδα. Την χτίζουμε κάθε μέρα. Το κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε ως διαφορετικό. Ως μοναδικό. Προσπαθούμε να γινόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι μέσω της ανάγνωσης του παιχνιδιού και του αντιπάλου».

Για τη χρησιμοποίηση του Κόκε στον άξονα στον αγώνα με τη Ρεάλ, ο κόουτς των Ροχιμπλάνκος δήλωσε: « Ο Κόκε μπαίνοντας στον άξονα ο έφερε μεγαλύτερη ισορροπία και επέτρεψε στους ακραίους να επιτεθούν καλά. Η είσοδος του Γκριζμάν επηρέασε την ροή του αγώνα. Μετά είχαμε το γκολ. Προφανώς αυτό δεν θα γίνεται μόνιμα. Έχει να κάνει με το πως διαβάσουμε ένα ματς. Ελπίζουμε κάθε φορά που θα το κάνουμε αυτό να πετυχαίνουμε».

Τέλος ο Ντιέγκο Σιμεόνε ευχαρίστησε τον Μίτσελ και τον κόσμο που λέει καλά λόγια για τη δουλειά του στους πάγκους: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που λέει καλά πράγματα για μένα. Δεν θέλω να μείνω εκεί. Ασχέτως το εάν υπάρχουν καλά ή άσχημα σχόλια εγώ θέλω να επικεντρώνομαι στη δουλειά μου. Να είμαι όσο πιο καλός μπορώ. Πέραν της ευγνωμοσύνης που νιώθω και για τον κόουτς και για τα ΜΜΕ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Από την πλευρά του ο μέσος της Ατλέτικο Μάριο Σουάρεθ τόνισε:« Πρόκειται πάντα για μία πολύ ειδική περίσταση, όταν παίζεις στον θεσμό. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει στην διοργάνωση. Πέρυσι φτάσαμε στον τελικό. Πήραμε ένα σκληρό μάθημα. Αυτή η διοργάνωση είναι πρόκληση και μεγάλο κίνητρο για κάθε παίκτη. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Παίζουμε με έναν δυνατό αντίπαλο και σε καυτή έδρα. Εμείς αντιμετωπίζουμε τα ματς με ταπεινότητα και σωφροσύνη και ξέρουμε πως μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό. Δεν ξέρω εάν είμαστε καλύτεροι φέτος. Προφανώς και έχουμε αποκτήσει εμπειρίες. Όποιος δει ότι το ματς με τον Ολυμπιακό είναι εύκολο κάνει μεγάλο λάθος. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που νίκησε τη Γιουνάιτεντ. Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας».