Την Ατλέτικο Μαδρίτης έχρισε σαν αιώνιο αντίπαλο και όχι την Μπαρτσελόνα όταν ήταν ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μίτσελ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι πάντα είχε έντονα συναισθήματα κόντρα στους Ροχιμπλάνκος και η νίκη επί της Ρεάλ (2-1) στο Μπερναμπάου βοηθάει πολύ στο να καταλάβουν όλοι πόσο δύσκολος αντίπαλος θα είναι η Ατλέτικο.

«Για μένα ήταν πάντα ο πραγματικός αιώνιος αντίπαλος. Όχι η Μπαρτσελόνα. Πάντα τους το έλεγα αλλά δεν με πίστευαν. Ίσως το τελευταίο αποτέλεσμα στην Ισπανία για την Ατλέτικο βοηθάει πολύ στο να καταλάβουν όλοι το πόσο δύσκολο αντίπαλο θα έχουμε αντιμετωπίσουμε. Εγώ το περίμενα αυτό το αποτέλεσμα όμως από την άλλη ήταν ένα βοήθημα για τον κόσμο. Για να καταλάβει τι είναι η Ατλέτικο», τόνισε ο Μίτσελ.

Ο ισπανός τεχνικός απαντώντας σε ερωτήσεις επισήμανε:

*Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται ν’ αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία. Αν συνέβαινε αυτό θα ήταν σαν να έλεγε στους παίκτες τους «πάμε να χάσουμε κι εκείνοι θα σκέφτονταν ότι ο παππούς τα έχασε»!

*Τα πρώτα τρία ματς των ομίλων είναι πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό.

* Ο Σιμεόνε γνωρίζει πολύ καλά την Ατλέτικο. Έχει φτιάξει μία ομάδα συνόλου. Είναι το αφεντικό. Και από άποψης τεχνικής και για τις μεταγραφές. Από έξω όλοι βλέπουν πως αυτός διατάζει για τα πάντα και το κάνει καλά. Ετσι είναι αναγνωρίσιμος».

* Και με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Ολυμπιακός περίμενε την ομάδα των αστέρων και των εκατομμυρίων. Είχε υποσχεθεί ότι θα το παλέψει η ομάδα του. Δεν πήρε το αποτέλεσμα, αλλά έδειξε ότι μπορούσε να το κάνει. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Η βάση όμως είναι η ίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν βρεθείς παραπάνω από το μάξιμουμ, θα πληρώσεις ακριβά τα λάθη.

* Ο Ολυμπιακός είναι απόλυτα προετοιμασμένος για τη διοργάνωση. Όταν γνωρίζεις καλά τον αντίπαλο στο τέλος μπορείς να υποφέρεις.

* Η Ατλέτικο δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη σε σχέση με πέρυσι. Εχασε από μία ανάσα τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζει ομαδικό παιχνίδι. Δεν φαίνονται οι αλλαγές που γίνονται σε μονάδες.

Σε ερώτηση αν ο Ολυμπιακός μπορεί να επαναλάβει αυτό που είχε κάνει σε πρεμιέρα με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (6-2), ο Μίτσελ απάντησε με χιούμορ: «Στο τένις; Μακάρι να γινόταν ξανά, αλλά η κατάσταση της Ατλέτικο δεν είναι ίδια με εκείνη τότε της Λεβερκούζεν που είχε αλλάξει πολύ μετά τον τελικό. Η Ατλέτικο μοιάζει πολύ με την περσινή ομάδα. Ξέρουμε ότι οι ομάδες από τα πρώτα γκρουπ είναι ανώτερες, άρα μοιάζει κάπως η κατάσταση. Με τη δυναμική που έχει η Ατλέτικο, μπορεί να φτάσει οπουδήποτε».

Ο Ρομπέρτο έδειξε ότι δεν φοβάται την Ατλέτικο και σημείωσε ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ματς για τη νίκη.

«Όλοι οι παίκτες που είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς. Είναι σημαντικό που την γνωρίζουν καλά ορισμένοι παίκτες. Είχαμε όλο τον χρόνο στην προετοιμασία να γνωριστούμε καλά μεταξύ μας για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση. Ό,τι και να γίνει στο παιχνίδι δεν θα οφείλεται στο ότι δεν γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας », υποστήριξε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Σε άλλες ερωτήσεις απάντησε:

-Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που ήταν η φιναλίστ της διοργάνωσης.

«Είμαστε μία ομάδα που θα παραμείνουμε πιστοί στο στιλ παιχνιδιού μας, το ίδιο είναι και ο αντίπαλος. Ο καθένας θα πρέπει να δείξει το καλύτερο και αυτός που θα είναι πιο δυνατός θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ματς».

-Έχεις μεγαλώσει και ανδρωθεί στην Ατλέτικο, γνωρίζεις τη φιλοσοφία της ομάδας, θα είναι και για εσένα ένα είδος ρεβάνς; Θα είναι έξτρα κίνητρο μια εξαιρετική εμφάνιση για να χτυπήσεις την πόρτα της Εθνικής Ισπανίας.

«Δεν το βλέπω σαν ρεβάνς. Το βλέπω ως παίκτης του Ολυμπιακού. Ανήκω εδώ, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ευχαριστήσω τον κόσμο, το βλέπω ως μία καλή ευκαιρία για να παρουσιάσω τον εαυτό μου στην εθνική Ισπανίας. Όλα τα παιχνίδια τα βλέπω έτσι. Το ματς το βλέπω μόνο ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού».

-Πέρσι είχε εξαιρετική παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πώς αισθάνεσαι τη δεύτερή χρονιά στον Ολυμπιακό, αλλά και με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.

«Πραγματικά, πέρσι ήταν μία καλή χρονιά για την ομάδα μας. Αυτό που θέλω είναι ότι φέτος θέλω να επαναλάβουμε την περσινή μας πορεία ή να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Κι εγώ το ίδιο. Είναι τιμή μου που φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είναι ένας τίτλος με μεγάλο βάρος και ιστορία. Θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του συλλόγου και να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο».

-Έχεις μεταφέρει στους συμπαίκτες σου την ψυχολογία μίας ομάδας όπως της Ατλέτικο και ποιο είναι το δυνατό στοιχείο της ;

«Μία ομάδα που έχει κατορθώσει να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ καθορίζει μόνη τον εαυτό της. Είναι μία ομάδα που έχει πραγματικά μεγάλη δύναμη, ψυχολογική και φυσική. Γνωρίζω τη νοοτροπία της ομάδας, την έχω ζήσει και την έχω νιώσει γιατί πέρασα πολλά χρόνια εκεί. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις γνώσεις για τον αντίπαλο για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

-Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κρατήσεις ανέπαφη την εστία σου και αν είναι εφικτό να γίνει;

«Είναι εφικτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γίνουν όλα πολύ καλά. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε είμαστε πιο κοντά στον στόχο μας. Ο πρώτος μας στόχος είναι να κερδίσουμε και ο δεύτερος να κερδίσουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ».

-Η Ατλέτικο προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά και από τη νίκη στο Μπερναμπέου. Σας φοβίζει η αγωνιστική της κατάσταση;

«Φόβο δεν νιώθουμε. Γνωρίζουμε όλοι σε ποια διοργάνωση θα παίξουμε. Είμαστε πανέτοιμοι και πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Εχουμε κάνει πολύ καλή χρονιά. Επίσης και εμείς κάναμε ένα καλό ματς το Σάββατο».