Ο Παϊτίμ Κασάμι θύμισε ελβετικό ρολόϊ αφυπνίζοντας με το γεμάτο ουσία παιχνίδι του τον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες νίκησαν με σχετική ευκολία τον ΟΦΗ με 3-0 στο Γ. Καραϊσκάκης και έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα ενόψει του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης την ερχόμενη Τρίτη στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο Φάληρο.

Ο Κασάμι αναδείχτηκε σε ηγετική φυσιογνωμία για άλλη μία φορά και ο Μίτσελ φαίνεται ότι έχει βρει την κατάλληλη λύση στη μεσαία γραμμή. Από τα πόδια του 22χρονου μέσου ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Ο Κασάμι μαζί με τον Τσόρι Ντομίνγκες ήταν οι κινητήριοι μοχλοί των πρωταθλητών.

Ο Κώστας Μήτρογλου που μπήκε αλλαγή στο 55΄, ήταν μέσα σε φάσεις και απείλησε τρεις φορές: Με κεφαλιά (87΄) με σουτ (89΄), ο Λόρια αντέδρασε αποτελεσματικά, ενώ στο 90΄ δεν βρήκε στόχο . Ο 26χρονος διεθνής φορ έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στην επίθεση στο ματς με την Ατλέτικο. Αυτό που του λείπει είναι το γκολ.

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο τερέν, από την αρχή της συνάντησης επέβαλε το ρυθμό του παιχνιδιού και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον ΟΦΗ. Θετικό ήταν το ντεμπούτο στην 11άδα του Αυλωνίτη, παρτενέρ του Αμπιντάλ. Ο Μιλιβόγεβιτς κάλυψε πολλά χιλιόμετρα σε ρόλο αμυντικού μέσου, ωστόσο θέλει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Μπουχαλάκης που πήρε τη θέση του δραστήριου Αφελάι (68΄) έδειξε ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση Οι Πειραιώτες μετά το τρίτο γκολ έριξαν το ρυθμό τους έχοντας στο μυαλό τους την αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Το 1-0 έγινε από αυτογκόλ του Αντελέγιε. Σε σέντρα του Μαζουάκου ο αμυντικός του ΟΦΗ στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα (22΄). Στο 44΄ σε σέντρα του Μαζουάκου, ο Λόρια έκανε άστοχη έξοδο και ο Ντουρμπάζ με σουτ άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα (2-0). Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας 73%-27% στο α΄ ημίχρονο και δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Κασάμι (48΄, 50΄).

Ο Τσόρι Ντομίνγκες στο 54΄ σημείωσε το πιο εντυπωσιακό γκολ της συνάντησης. Ο Αργεντινός ελίχτηκε έξω από την περιοχή της κρητικής ομάδας και με δυνατό φαλτσαριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στο64΄ ο Μπενίτες είχε σουτ στο δοκάρι.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο είχε αδυναμίες και έδειξε ότι θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να φθάσει στο επιθυμητό σημείο.

Το ματς διαιτήτευσε ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Κίτρινες κάρτες: Διαμαντάκος, Μπανούσης, Μεϊτέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αμπντιάλ, Αυλωνίτης, Μαζουάκου, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμπάζ, Αφελάι (68΄ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (57΄ Μπενίτες), Διαμαντάκος (55΄ Μήτρογλου).

ΟΦΗ:Λόρια, Μεϊτά, Αντελέγιε, Τριποτσέρης, Στάθης, Μονιάκης, Μπανούσης(61΄ Καλάϊτζιτς), Μακρής, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης (79΄ Ροβίθης) , Τζορτζ (61’Φερούζ).

Ο Μίτσελ μετά τη λήξη του αγώνα χαρακτήρισε τον Μήτρογλου αγαπημένο ποδοσφαιριστή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νίκη επί του ΟΦΗ:

«Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έπαιξε καλά κι σημείωσε τρία γκολ. Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Εμεινα ευχαριστημένος.Ο Μήτρογλου είναι ένας παίκτης που περιμέναμε. Τον θέλαμε πολύ, είναι ένας αγαπημένος μας ποδοσφαιριστής, ξέρουμε τι έχει κάνει για εμάς και περιμένουμε να το ξανακάνει. Ο Λούκα (Μιλιβόγιεβιτς) είναι τέλειος για να αντικαταστήσει τον Σάμαρη κι όχι μόνο τον Σάμαρη. Θα μπορούσε να έχει έρθει νωρίτερα για να αντικαταστήσει τον Φέισα».