Απαντήσεις στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί μετακίνησής του στην ομάδα της McLaren θέλησε να δώσει ο Φερνάντο Αλόνσο, ξεκαθαρίζοντας πως η προτεραιότητά του είναι η κατάκτηση νικών με τα χρώματα της Ferrari και όχι η αναζήτησης κάποιας άλλης «αγωνιστικής» στέγης.

«Για την ώρα δεν έχω πρόθεση να μετακινηθώ. Θέλω να κερδίζω για τη Ferrari, θέλω να κερδίζω εδώ και να ολοκληρώσω τη δουλειά που ξεκινήσαμε πριν μερικά χρόνια. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον.

»Έχουν ειπωθεί πολλά από το καλοκαίρι του περασμένου χρόνου, αλλά εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι θέλω να φύγω από τη Ferrari ή ότι πρόκειται να γίνω μέλος μιας άλλης ομάδας».

»Κυκλοφορούν πολλές φήμες που δεν είναι ενοχλητικές, ωστόσο, δημιουργούν μεγάλη ένταση και στρες. Αλλά αισθάνεσαι περήφανος και χαρούμενος που οι κορυφαίες ομάδες ενδιαφέρονται για σένα και το δηλώνουν δημοσίως», δήλωσε ο Ισπανός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μετακίνησής του στη McLaren.

Αν και το συμβόλαιο του Αλόνσο με τη Ferrari ολοκληρώνεται στο τέλος του 2016, η βρετανική ομάδα έχει δηλώσει ξεκάθαρα την επιθυμία να εντάξει στο ρόστερ της τον ισπανό οδηγό.