Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ είναι ο νέος αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας εθνικής Γερμανίας, όπως δήλωσε την Τρίτη ο προπονητής της πρωταθλήτριας κόσμου, Γιόακιμ Λεβ.

Ο 30χρονος μέσος της Μπάγερν Μονάχου – μια «ηρωική» μορφή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Αργεντινή – παραλαμβάνει το περιβραχιόνιο από τον – συμπαίκτη του στους Βαυαρούς – Φίλιπ Λαμ και θεωρείται από πολλούς ως αρχετυπικό δείγμα γερμανού ποδοσφαιριστή.

Εκανε ντεμπούτο στη Νασιονάλμαντσαφτ το 2004 και από τότε μετράει 108 συμμετοχές με κορυφαία βέβαια στιγμή την κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ στις 13 Ιουλίου.

Ο Λαμ, ο οποίος ήταν αρχηγός της εθνικής Γερμανίας από το 2010, έβαλε τέλος στη διεθνή καριέρα του μετά τη νίκη επί της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ θα αναλάβει καθήκοντα αρχηγού. Διαθέτει τεράστια εμπειρία και είναι ιδιαίτερα αποδεκτός εντός της ομάδας. Θα είναι αρχηγός για τα επόμενα δύο χρόνια» δήλωσε ο Λεβ σε συνέντευξη Τύπου. Όμως, ο έμπειρος άσος θα απουσιάσει, λόγω προβλήματος στο γόνατο, από το αυριανό φιλικό με την Αργεντινή, καθώς και την κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Σκοτία, η οποία είναι η πρώτη για την εθνική Γερμανίας στα προκριματικά του EURO 2016.

Στο μεταξύ, ο Λεβ ανακοίνωσε ότι ο πρώην προπονητής της Στουτγκάρδης, Τόμας Σνάιντερ, θα είναι ο νέος βοηθός του στην εθνική, αντικαθιστώντας τον «Χάνζι» Φλικ, ο οποίος είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB).