Μια μεγάλη μεταγραφική επιτυχία, ίσως από τις σημαντικότερες στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, σημείωσε ο ΑΠΟΕΛ: Η κυπριακή ομάδα συμφώνησε με τον φημισμένο Νορβηγό Γιόν Αρνε Ρίισε, ο οποίος στο μεταξύ είχε μείνει ελεύθερος από την Φούλαμ.

Ο Νορβηγός θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 6, ενώ λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ο 34χρονος πλέον Ρίισε έχει ααγωνιστεί στις Μονακό, Λίβερπουλ, Ρόμα και Φούλα. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τους Κόκκινους το 2005.

Την περσινή σεζόν είχε 20 συμμετοχές σε αγγλικό πρωτάθλημα, Λίγκ Καπ και Κύπελλο Αγγλίας.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την νέα του ομάδα ο Ρίισε δήλωσε:

«Ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα να συνεργαστώ με τον ΑΠΟΕΛ είναι επειδή μου προσφέρει μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Το γεγονός ότι αγωνίζεται στο UEFA Τσάμπιονς Λιγκ και ταυτόχρονα διεκδικεί τους τίτλους στην Κύπρο είναι κάτι που πληροί τις φιλοδοξίες που πάντα έχω ως ποδοσφαιριστής. Για μένα αυτή η συνεργασία είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, για να αγωνιστώ ξανά στο κορυφαίο επίπεδο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων .

»Ο ΑΠΟΕΛ μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό με κάνει πραγματικά χαρούμενο. Είναι κάτι που δεν περίμενα και αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένο. Ο όμιλος μας με Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άγιαξ είναι ένας όμιλος που θα είναι πολύ κλειστός σε ότι αφορά στην πρόκριση και ανυπομονώ να αγωνιστώ μαζί με τον ΑΠΟΕΛ απέναντι σε αυτές τις ομάδες», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Για μένα είναι πάντα στόχος να κερδίζω τρόπαια. Θέλω ως ποδοσφαιριστής να είμαι πάντα νικητής. Μισώ να χάνω. Ο ΑΠΟΕΛ έχει τους ίδιους στόχους με μένα. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που δουλεύει σκληρά για να κερδίσει τις επιτυχίες.

»Αυτό θα κάνω και με τον ΑΠΟΕΛ. Για μένα παίζει σημασία να έχω κίνητρο και στόχους. Και η συνεργασία μου με τον ΑΠΟΕΛ περιλαμβάνει και τα δύο αφού είναι μια ομάδα που μπορεί να μου προσφέρει και να της προσφέρω. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την συνεργασία. Και εγώ και η οικογένεια μου που ανυπομονεί να γνωρίσει καλύτερα την Κύπρο».