Αφιέρωμα στον Κώστα Παπανικολάου φιλοξένησε ο επίσημος δικτυακός τόπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Μάλιστα τον 24χρονο φόργουορντ αποθέωσε για την πορεία του στην Ευρώπη με χαρακτηριστικές αναφορές του τίτλους που κατέκτησε ως παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά και στις επιτυχίες με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Το αφιέρωμα είχε να κάνει με τη μεταγραφή του στους Χιούστον Ρόκετς και το μαγικό κόσμο του NBA με τον Παπανικολάου να δηλώνει:

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση των Χιούστον, που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία.Είναι ένα μεγάλο βήμα, μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Θέλω να μάθω τα όρια μου και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, ώστε να κάνω τους ανθρώπους που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία, να αισθανθούν περήφανοι για την επιλογή τους».

Κατσικάρης: «Απίστευτη η εξέλιξή του»

Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού Φώτη Κατσικάρη με την επισήμανση – από τον ρεπόρτερ – ότι ο 24χρονος φόργουορντ έχει παραμείνει ταπεινός και… δουλευταράς.

Η τελευταία ατάκα ανήκει στον Κατσικάρη που είπε συγκεκριμένα: «Η εξέλιξη του είναι απίστευτη. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί και δουλευταράς. Μάχεται κάθε μέρα σε κάθε προπόνηση. Δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά, είναι ο ίδιος.

» Κατά τη γνώμη μου έκανε φανταστική δουλειά στην Μπαρτσελόνα. Πιστεύω, λοιπόν, πως θα κάνει πού καλή δουλειά στο ΝΒΑ, όπως και σε `μας. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες που έχουμε».