Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και στο πρώτο επαγγελματικό παιχνίδι μετά από ένα χρόνο, η ΑΕΚ επιβλήθηκε άνετα με 4-0 του Φωκικού στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ετσι η «Ενωση» μετέτρεψε σε περίπατο τη ρεβάνς.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, μπορεί να απογοήτευσε στο πρώτο μέρος με την παρουσία της, ωστόσο στην επανάληψη, έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση.

Στα πρώτα λεπτά, δεν υπήρξαν σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο στο 22’ ο Κολοβέτσιος κατάφερε να ανοίξει το σκορ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Πλατέλλα.

Στο 57΄ο Πλατέλλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Φωκικού για να κάνει το 2-0. Το συγκεκριμένο γκολ ήταν αρκετό για να φέρει και το ξέσπασμα του «δικεφάλου» που έφτασε σε ακόμα δύο γκολ.

Στο 68’ ο Μπαρμπόσα πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με την ΑΕΚ κάνοντας εξαιρετική κεφαλιά που έσκασε και στο έδαφος για να καταλήξει στα δίχτυα του Φωκικού.

Τέλος στο 71’ όταν ο Ανάκογλου με τακουνάκι έφερε την μπάλα μπροστά του και με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, έκανε το τελικό 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

ΑΕΚ(Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (80′ Ρόβας), Πλατέλλας (Μ. Ντούνης), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (60′ Ζόριτς), Αραβίδης.

Φωκικός(Μαντανάς): Γιαννικόγλου, Μουστάκης, Καντούτσης (60′ Καρυπιάδης), Παπαδόπουλος, Δημητρίου, Σαϊν (87′ Κορκοτζέλος), Σκαρίμπας, Γκατσέσα, Καλλέργης, Πολυχρονάκης, Χαριτίδης (74′ Ντάμπος).